Баби се разделиха с пари и ценности "в помощ" на МВР

Ало измамите са станали в Шумен и в Добричко
24
Баби се разделиха с пари и ценности "в помощ" на МВР
Снимка: архив, БулФото

54-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна измама с над 2 600 лева, чужда валута и златни накити, съобщиха от полицията.

Случаят е от вчера по обяд. На домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за полицай и я помолил да окаже съдействие за залавяне на телефонни измамници. Шуменката предала парите и ценностите на напълно непознати.

66-годишна жена от добричкото село Кранево пък е била измамена с 4 300 лева и 2 150 евро.

Около 15.00 часа тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР.

Мнимият полицай също поискал съдействието й за залавянето на извършители на телефонни измами. Малко по-късно жената оставя пред жилището си полиетиленова торба с парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Трябва да се гледа от положителната страна,парите вместо да мухлясват под дюшеците,влизат в икономиката.515
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабите са най-големия спонсор на МВР. Душата си ще продадат за родните милиционери. Пък онези за благодарност всяка година по 2 пъти излизат на протест да им увеличат заплатите.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия селски журналисти не се научиха, че те нетрябва да категоризират хората. На 54 г. да пишеш, че е баба е смешно, най-малкото, че хората трябва да работят до 65 г.. Възпитаните хора знаят, че всеки човек е баба и дядо на внуците си, а за другите хора са госпожа и господин.
12
3
 
4
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
До 11:На 54 може и да не е баба, но акълът ѝ със сигурност е като на изкуфяла бабичка. Така че да, в този случай тази си е баба...
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предвид огромноя брой доброволци, помагащи на полицията, се вижда, че ръстът на полицейските заплати ще надмине исканите 15% чрез щедрите дарения на доброволците.
10
2
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Да, нормално е на 54годишните да викаме "баби", 20+34=54. Не е нормално на 33годишните да викаме "момиче"! Това, че ги наричаме "кугари" и МИЛФове" може само да ги радва и да ни опъва панталоните (би трябвало за такива да става дума - все пак солидна сума "пари в брои" вадят)
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо на 54 годишните баби ли им викат вече? Има жени които са на 60 г. и изглеждат по добре от 30 годишни смръ.дли!
8
1
 
5
 
! Отговори
До бг смешки преди 6 години
ГОЛЯМА СМЕШКА е как закъсняват линейките ХАХАХАААААААА
7
3
 
4
 
! Отговори
Суджи преди 6 години
От днес е взето решение да не се хвърлят пари и скъпоценности,а да се хвърлят всички налични суджуци,с цел изхранване дежурните на Позитано хорица на бай Куте!След това на бригада ,в помощ на плочкаджиите!
6
3
 
9
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
наивен и *** народ ! лъже се елементарно а още по-лесно се манипулира ..... като цяло много проста и глупава нация ......
5
1
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
54 и 66 годишни - не са бабки.То е ясно, че всеки, на всякаква възраст, може да бъдат измамени, но някакви си въобразяват, че тях не могат да ги измамят. В друго е проблемът тук - в пълната безнаказаност на престъпленията в България, вкл. и тези измами.
4
1
 
7
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Вместо "в помощ" на МВР, трябва да е : в помощ на МВР. Нали не смятате, че измамниците си развяват байрака просто ей така...без Делчо Папаризов от народната милиция.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пращайте пари в брой на майките и бащите ви. Апела ми е към тези които са като мен в чужбина и пращат пари в брой на родителите си! Извадете им карти с които да си пазаруват и да плащат сметките. Така съм направил аз. Никакви пари кеш в родителите ми няма. И да ги излъже някой няма какво да му дадът щото пари в брой нямат. Товае едно от спасението от изманиците. Има и още едно спасение. Спрете им стационарните телефони и без това връзката ви е само по скайпа!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54 годишната жена не е баба. Какво е това заглавие?Българинът много обича да оказва ТАЙНО съдействие на органите на реда, щом има някъде някаква интрига против някого и се готви нещо против някого, той е готов да скочи в огъня, само и само да бъде наказан някой. Даже и да не познава този, когото трябва да излови. Българинът много обича да лови и наказва. Добри психолози се оказаха Ало измамниците.
1
2
 
6
 
! Отговори
е преди 6 години
Е как "непознат мъж" бе, ами че Хорейшо е бил това...