Ердоган нападна САЩ: Дават оръжие на терористи

Турският президент бесен от отказа да му продадат оръжие за охрана
19 сеп 2017 11:45, Красимир Ангелов
63
Ердоган нападна САЩ: Дават оръжие на терористи
Снимка: БТА

Ние не можем да купим с парите си оръжие от САЩ, защото САЩ дават оръжие на терористична организация, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по повод решението на Вашингтон да не продава оръжие на Анкара за охранителите на държавния глава на Турция, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Държавният глава на южната ни съседка изтъкна, че "не може да повярва", че е взето това решение и припомни, че САЩ оказват помощ на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН). От своя страна Анкара смята СЗН за терористична организация, свързана с поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Докато ние не можем с парите си да купим от вас оръжие, защо вие предоставяте безплатно оръжие на тази терористична организация?, запита Ердоган.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп изтегли предложение за продажба на американско оръжие на стойност 1,2 милиона долара за охранителите на турския президент, съобщава БТА.

По-рано тази година администрацията обяви на Конгреса, че планира да даде разрешение на оръжейната компания Sig Sauer да продаде на Турция стотици полуавтоматични пистолети и муниции. В Конгреса обаче се появи сериозна съпротива на идеята за продажба на оръжие след инцидента пред резиденцията на турския посланик във Вашингтон на 16 май.

Тогава, пред резиденцията на посланика в САЩ, където се намираше Ердоган, се разразиха ожесточени сблъсъци между поддръжници и противници на властите в Анкара. При сблъсъците бяха ранени девет души, двама от които тежко. Полицията заяви, че видеозапис показва как охранители и няколко привърженици на Ердоган нападат малка група протестиращи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Щерев, Щерев, Зиг са швейцарска марка . Пиндосите са си взели лиценз и имат завод. При леките оръжия САЩ са мега зле. Пистолет италиански, картечница белгийска, рпг шведско, МП5 немско , оръдието на Абрамса също. И всичко по лиценз усвоено Производство. А сетих се и за Глог 17. Тяхното М4 още от зародиш е куца идеята. Друго си е АК, H&K, FN,CZ
48
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
Когато е прав си е прав, на черното бяло не можеш да кажеш.
47
5
 
2
 
! Отговори
Св. Ердоган преди 6 години
Новото идейно течение в пуйкистан ще замести корана и ще се нарича ердоганизъм. Ще се изучава от първи до дванадесети клас и който не му харесва, ще има бой с камшик на голо, до харесване. Да живее Свети Реджеп! Хайл Ердоган!
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган оръжие за охраната може да си купи от всякъде. Въпросът е, че чрез този случай показва двуличието на американската администрация. Качество което не всички политици притежават.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА-ХА-ХА. КАТО НЕ МУ ДАВАТ ОТ САЩ, ЩЕ СИ КУПИ ОТ РУСИЯ.
44
10
 
15
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До "Че той самия ердоган е терорист. Убива кюрдски бебета. турция + ислямска държава са най-големите терорестични съюзници в момента. Забележете той е против кюрдските борци които се бият срещу ислямска държава, защо?"Кюрдите убиват кюрди...полицая, който почина предотвратявайки бомбена атака в съдебна палата Фети Секин е кюрд! Твоята Америка създаде и храни идил... А забелязaхте ли, че точно тези (pyd), които уж ми се бият с идил хвърляха ракети на турската граница!
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сандокан пак е кихнал и се е наакал."Вярваш ли си...
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сандокан пак е кихнал и се е наакал.
41
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не харесвам Ердоган даже ми е противен , но за това изявление което е направил го поздравявам , по добре да отвориш очите си късно от колкото никога
40
29
 
17
 
! Отговори
VIVA AMERICA преди 6 години
Че той самия ердоган е терорист. Убива кюрдски бебета. турция + ислямска държава са най-големите терорестични съюзници в момента. Забележете той е против кюрдските борци които се бият срещу ислямска държава, защо? Единствено САЩ може да изкорени исляма, няма какво да се лъжем !
39
9
 
32
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"А торбичките под очичките от какво ли са -за един приятел питам"Не знаем торбичките под очичките от какво са...ама знаем, че да си в момента в Америка и това да им го кажеш направо от там в очите се иска НЕ торбички А ТОПКИ, където критикуващите го държавници го нямат! Някои говорят зад гърба, а някои направо в очите!
38
11
 
5
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Diva orientalska diktatura.Predstavete si,kakvo se sluchva v Turkey,sled kato gavazite mu prebivat do smart protestirashti turci iz Washington.Edin den tozi mushmurok,kato pane ot vlast...platenite trolove shte se skasat da go pliuqt I kalnat,kakato sega go hvalqt.TurskI osobenosti.
37
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каквото ще да говори, Ердоган си е истински лидер и не му пука да казва истините. И то не къде да е - точно в момента е в САЩ и им го казва в очите на американците, че са подръжници на терористи. Доколкото забраната за оръжия на САЩ - дреме му на оная работа на Ердоган. Турците преди 2 години разработиха най-добрия автомат (MPT 76), с който в момента охраната охранява Ердоган. Това е единственият автомат, който е преминал успешно всички 42 теста на НАТО.
36
8
 
37
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До ПетърКолега ще ти дам един примерНякои лекари знаеш ли защо не харесват Ердоган!?Преди лекарите хем работиха в държ болница или унив.хем имаха частни клиники,ок да имат ама защо изчезват в "работното си време" в клиниката си или опътваха пациентите си ела в мойта клиника,защо аз там да му платя нали? Като дойде той на власт им каза избираш или да работиш в болница или в твойта си клиника. На банкерите пък каза ще давате кредити с фиксирани лихви а не с плаващи...да диктатор е той за такиви
35
3
 
12
 
! Отговори
до Шоп преди 6 години
Произвежда се шопе, произвежда се. Има пакистанска версия, на ТТ, произвежда се в момента, с много подобрения и великолепни характеристики, но ти няма как да знаеш!
34
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А торбичките под очичките от какво ли са -за един приятел питам
33
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен си е Ердоган, много болен, зъби се на всеки и какво ли си мисли, че прави турците велики? Изолира ги все повече, хората ги намразват, не искат дори и да живеят до тях. Беше съвсем примрял като свали Руския самолет, искаше помощ от всички "съюзници". Очакваше такъв удар от който от Турция щеше да остане само пепеляк. Рано или късно там ще се обърне палачинката, и какво ще се случи не ми се мисли. Невинните по затворите ще го обесят като Дучето на площад Тахмими, а слугите ще бъдат по затвор
32
6
 
11
 
! Отговори
ТР мама преди 6 години
Тр драмите са като вселената
31
17
 
18
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До Анадолскимоите приятели страдат от режима на Ердоган - повечето са инженери, университетски преподаватели, не се занимават с политика. Чистката, която Ердоган предприе от страх за собствената си безопасност,която няма нищо общо с безопасността на Турция като държава, засегна хиляди невинни хора! Понеже ние това вече сме го играли тук в България, мога да те уверя, че това никога няма да спре. Параноята на Ердоган, ще го кара да ограничава все повече свободи а това води до налагане на диктат!
30
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си имат С-400, кво реват ???