Валентино Роси се връща на пистата 18 дни след като счупи крак

Валентино Роси се връща на пистата 18 дни след като счупи крак

© Associated Press

Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси се надява да участва в състезанието за Гран при на Арагон, 14-и кръг от MotoGP. Италианецът счупи крак преди три седмици и първоначално се смяташе, че ще почива до октомври.


В понеделник Роси е направил осем обиколки на мотоциклет на пистата в Мизано, за да провери физическото си състояние. Проливен дъжд обаче го е принудил да се прибере по-рано от предвиденото.





"Той ще реши дали да кара в сряда. Той е опитен пилот и знае кое е най-доброто за него", коментираха от тима на "Мовистар Ямаха".


Бащата на Роси Грациано коментира пред Motorsport.com какво е състоянието на неговия син: "Каза ми, че усеща силна болка в десния крак, но е решен да опита отново във вторник и тепърва ще преценява. Мисля, че завръщане на Арагон е възможно."


Италианецът получи двойна фрактура на десния крак на 31 август, след като падна по време на тренировка. Роси е карал ендуро мотор около дома си в Тавулия. Смяташе се, че той ще почива между 30 и 40 дни, като такъв беше съветът на лекаря Рафаеле Паскарела, който го оперира в Анкона.


Доктора пропусна състезанието в "Мизано" за Гран при на Сан Марино, което е домашно за него, а през миналата седмица от тима му заявиха, че холандецът Михаел ван дер Марк ще го замени на "Арагон".


Роси е на четвърто място в генералното класиране на MotoGP след 14 състезания. Той изостава с 42 точки от двамата лидери Марк Маркес и Андреа Довициозо.

Ключови думи към статията: