LG става спонсор на ФА Къп с договор за 4 млн. паунда на година

LG става спонсор на ФА Къп с договор за 4 млн. паунда на година

© Associated Press

Английската футболна асоциация ще подпише договор с електронния гигант LG за спонсорство на ФА Къп. Корейската компания ще бъде официален партньор на най-стария футболен турнир в света, заменяйки букмейкъра "Ладброукс".


Според "Дейли Мейл" LG ще плаща по 4 млн. паунда на година, а срокът на договора най-вероятно ще бъде за три години. Корейската компания има дълга история във футбола, след като спонсорираше "Байер" (Леверкузен), "Фулъм" и "Бока Хуниорс" в миналото.


Основен спонсор на ФА Къп остава авиокомпанията "Емиратс". Превозвачът на Абу Даби има договор с Футболната асоциация до края на сезона, когато приключва сделката на стойност 30 млн. паунда.




ФА прекрати своето партньорство с компанията за спортни залози "Ладброукс" през юни, когато отказва от 4 млн. паунда, само година, след като контрактът влезе в сила. Решението беше взето след тримесечен анализ на връзката между футболната игра с хазарта и новите правила, които ще бъдат приети в тази връзка в близко бъдеще.


Футболните отношения с хазарта ще се разглеждат наскоро, като няколко от клубовете в Премиършип са критикувани за изгодни спонсорски сделки с компании за залагания.


В момента шест клуба във Висшата лига носят логата на компании за залози като основен спонсор. Няколко имат подобни фирми на новата рекламна площ на ръкавите. През миналия сезон общо 11 клуба от Висшата лига носеха логата на букмейкър на екипите си. Букмейкърът SkyBet пък е спонсор на Футболната лига, която администрира следващите три нива от футболната пирамида на Острова – Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2.

Ключови думи към статията: