Япония с нова противоракетна отбрана от днес

Причината: Засилената активност на Северна Корея
19 сеп 2017 08:45,
27
Япония с нова противоракетна отбрана от днес
Снимка: Reuters, архив

Япония ще разположи днес допълнителни системи за противоракетна отбрана на северния остров Хокайдо, предаде Франс прес, цитирайки говоритрел на министерството на отбраната.

"Ще инсталираме система "Пейтриът ПАК-3" днес", съобщи говорителят. Тя ще бъде разположена в база на Силите за самоотбрана на Япония в южния край на острова.

Местните власти съобщават, че в друга част на Хокайдо вече е разположена система ПАК-3. Говорителят обаче отказа да съобщи къде в Япония са разположени останалите системи поради поверителността на информацията.

Разполагането на системи за ПВО се дължи на засилената активност на Северна Корея, отбелязва АФП. За по-малко от месец Пхенян извърши ядрен опит и изстреля две ракети над територията на Япония.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Личи си колко сиУмен преди 6 години
Да добавя 22 че явно си от праита (пасивно гейче)защото си личи че не си ходиш в казарма щом не знаеш как се пише козивуваме а пишеш корезуваме.
24
1
 
3
 
! Отговори
Глупендер 22 преди 6 години
До 22 тъпоунгер аз мога да ям ориз ама ти ще ми ядеш уйя щом не можеш да ядеш ориз.Яицата с токсини и ГМО продукти и какви ли не *** ядете от магазините затова мозаците ви са промити
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите на Ким не са нито за Япония, нито за сащ. Те са за възпиране и защита. Прерийните диваци нямат мяра. А с ракетките на Ким ще знаят, че фасоните им не минават навсякъде.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Ами явно си доста *** да си го обясниш :)) Нормално е за такива , като тебе. Ако почнем и ние да ядем само ориз и да коризуваме. ..И някой ни продаде центрафуги, ракети и записки ..нещата стават лесни. Въпрос на приоритети. Тъпунгерр.
21
2
 
12
 
! Отговори
Тиквеници преди 6 години
Не мога и не мога да разбера лягам ставам и не разбирам как горките *** бедни мизерни страдащи от Ким Северно Кореици могат да имат и да произвеждат междуконтинентални ракети ново поколение от които САЩ и Япония се ***.А нащата Развиваща страна Според Тиквата не може да си позволи 7 изтребитела да закупи от 10 години.Накрая излиза или ние сме по бедни или по прости
20
4
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
да плашат гаргите с тия ситеми
19
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехх поредната ПР статияРАС-3 (Патриот Увеличени Възможности-3) е система която защитава 40-50км в диаметър територия ако е разположена на развърната позиция на 3 места то зоната е елипса 90-40кмПо височина може да обстрелва цели до 200км но само ако са спътници ако са балистични ракети 150км при насрещен курс.На позиция са 8*4*4=128 ракетиИма обаче едно НО - когато комплекса работи в този режим не може да обстрелва самолети. Трябва му защита иначе МиГ-15 от корейската Война ще го избомби
18
3
 
8
 
! Отговори
Япония преди 6 години
Като японците имат наи хубата техника.защо копуват американските *** а не си ги произвеждат
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 Ракетите не са свалени първо защото им се знае траекторията от самото начало и се счита ,че не са реална заплаха освен ако "нещо" не се обърка по време на полета и второ ,защото ако я свалят ,северно корейците може да го счетат за провокация на теста им и да им повод да ударят Южна Корея или Япония.Сега по-ясно ли си стана на дребното мозъче ?
16
2
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Коментар на комсомолски секретар, с елементарни познания по каквото и да е било!!!
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде пък се бутат и тия с техния мизерен остров.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви казвах, че САЩ печели яко от кризата със севернокорейците. Няма да се изненадам ако се разкрие, че великия диктатор Ким взима комисионна от американските оръжейни сделки
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото пък старата такава работа свърши... Две ракети прелетяха над Япония и прехвалената американска ПРО стана за смях. И то при положение, че знаеха приблизително кога ще има пуск. А какво правим когато има изненадваща атака? Смешни ги направиха американските системи.
12
4
 
6
 
! Отговори
666 преди 6 години
Пейтриът не можше да свали совернокорейските ракети, тъй като те летят много високо.
11
4
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
Подобни ракети пазеха и столицата на СА но Хуситите я обстреляха успешно няколко пъти с стари руски ракети от Йемен......
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак цялата разбираческа русофиилситик-путиинофилскаа измеет пак се събра на раздумка.ДругарЕее боклуциии, какво стана с безаналоговата C400 дето над нея прехвърчаха 59 томахавки, поздрав за недоносения ботоксов лилипут? :))))
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8патриота е за терминална защита
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първите няколко минути не ги ли засекат, после я камилата, я камиларя.
7
4
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Започвам да подозирам, че има някаква тайна игра между Ким и Пентагона. Много е подозрително.
6
6
 
13
 
! Отговори
до 4 Туск преди 6 години
И 1% даже няма да прихванат защото при война между мощни държави , противоракетната система ще бъде заглушена още с първата ракета.