Лавров за ситуацията със Северна Корея: Критична!

Испания посочи вратата на посланика на КНДР, изгони го
19 сеп 2017 07:23,
56
Лавров за ситуацията със Северна Корея: Критична!
Снимка: Reuters, архив

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се намира в Ню Йорк, където присъства на 72-ата Генерална Асамблея на ООН. Той проведе среща със своя японски колега Таро Коно, по време на която заяви, че напрегнатата ситуация на Корейския полуостров изисква от всички страни в региона постоянно взаимодействие в съвместното търсене на изход от създалата се криза, пише руското издание "Московский Комсомолец", цитирано от "Фокус".

Лавров и Коно обсъждаха въпроси от сферата на сигурността в региона на Североизточна Азия по време на своята среща, проведена в кулоарите на Генералната Асамблея на ООН.

"Постоянният диалог между Русия и Япония по проблемите на сигурността в Североизточна Азия е много важен, в контекста на критичната ситуация, която се разви на Корейския полуостров", съобщи Лавров.

"Размяната на мнения между Москва и Токио, по теми от международния дневен ред, включително теми за сигурността в нашия общ регион, са много полезни за страните ни", заяви руският външен министър и добави, че съществуващата възможност за размяна на мнения, по този, както и по други въпроси, е много ценна.

"Ние, с моя японски колега Таро Коно, отделихме специално внимание на ситуацията на Корейския полуостров. Много е важно урегулирането на този въпрос да стане на основата на диалог между всички заинтересовани страни", подчерта Лавров.

Междувременно Испания обяви вчера севернокорейския посланик за персона нон грата и му нареди да напусне нейната територия до 30 септември, като реакция на ядрените опити и изстрелването на ракети, извършени от Пхенян, предаде Франс прес.

Вчера "посланикът на Северна Корея (КНДР) беше призован и уведомен, че е персона нон грата. Той трябва да прекрати изпълнението на задълженията си и да напусне страната до 30 септември", съобщи испанското външно министерство в Туитър.

От края на миналия месец Мадрид порицава ядрената и ракетна програми на КНДР, които според него вредят на режима на неразпространение и представляват тежка заплаха за мира в региона и световната сигурност. Тогава испанското министерство публикува комюнике, в което напомни, че е предупредило севернокорейското посолство, че продължаването на тези програми ще навреди на двустранните отношения и поиска намаляването на броя на севернокорейските дипломати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Северна КореяЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Не е вярно, че целият свят мрази Русия. Например Науру дори признаха Крим за Руски.За някой това може и да е проява на чувство за хумор, но си е факт. Най-верните съюзници на Путин си остават Полоний и Мелдоний.В самата Русия има поне 10% мислещи хора, но са се напатили от своите и (правилно) симълчат.
49
0
 
1
 
! Отговори
Мислете преди 6 години
Всички Европейци трябва да сме благодарни на Русия че се намеси в Сирииския конфликт и трепе терористите,защото без Русия сега Сирия щеше вече да е ИД,терористите щяха да са съвсем близо до нас с държава и ресурси.
48
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Не целия свят мрази Русия а само васалите и робите,и не съм срещал думите който пишеш!?
47
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 38 Лавров е този, дето в изблик на откровение каза: Целия свят мрази Русия...Защо ли ?
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, се среща с японците да разговаря за ситуацията в региона. Това означава:1 САЩ са страна извън региона нямат основания да предявява претенции и евентулни разговори с американски представители по въпроса ще са второстепенни2 Американските управници са откачалки и с тях все по-трудно се говори за мир3 Лавров е дал на японския външен министър ясен знак, че ако Тръмп реши да "унищожи напълно" КНДР, то Япония ще е сред най-пострадалите, и японеца го е разбрал отлично защото е умен човек.
45
6
 
12
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
РУСИЯ Е НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА!!! БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!!НАША ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА !!! РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ!!!ЕДИНСТВЕНАТА СИЛА КОЯТО ПРОТИВОДЕЙСТВА НА ГМО МУТАНТИТЕ ОТТАТЪК ОКЕАНА !!!
44
6
 
1
 
! Отговори
Щ преди 6 години
Хаха
43
12
 
11
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
ЕЙ НАМЕРИ СЕ ЕДИН СЕРБЕС УПРАВНИК КОЙТО ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА САЩ. ЕДИН ЕДИНСТВЕН. И ЦЯЛ СВЯТ СЕ НАХВЪРЛИ ВЪРХУ НЕГО. ЗАЩО??? ЗНАЧИ НА ВСИЧКИ ИМ ХАРЕСВА САЩ ДА ДОМИНИРАТ ПО СВЕТА И ДА УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВА СЛЕД ДЪРЖАВА УЖКИМ НАЛАГАЙКИ НЕЖНА ДЕМОКРАЦИЯ. ВРЕМЕ БЕ МНОГО НАРОД НЕВИНЕН ЗАГИНА ОТ СВЕТОВНИТЕ МИРОТВОРЦИ САЩ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИБИРАТ В БЪРЛОГАТА СИ И ДА СИ ОПРАВЯТ СТРАНАТА, ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ ИЗОБЩО НЕ Е РОЗОВО. А ПЪК И ЕДНИ УРАГАНИ ЗА ГИ НАПАДНАЛИ МАЙКО МИЛА. И ПРИРОДАТА НЕ ГИ ХАРЕСВА.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от кумунисти интересчий и руски ***.
41
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Мога Путин направо си превзе части от Украина без да се съобразява с никой всички нормални държави го осъждат но на него ну пука на оня работа ,тои е в основата на всички режими и ясно ги подкрепя.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може ли някой да ми покаже една статия в която руски министър или путин да заплашва някоя държава , прочетете тази например и вижте че се говори за мир и разбирателство , а защо не съм видял нито една в която американец да говори за това а там се чете само , ако не направите това ще ви се случи еди си какво и разбира се санкции , а бе всички държави ли са сол та .. шаци на америка
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Предложение 27Хубаво предложение, но. Ето Украйна даде пример за какво се случва с държавите, които си предават атомните оръжия. А това дето ООН щял да се намеси, не ме разсмивай, ООН освен да води протяжни преговори за председател и да си раздава заплати без да плаща локалните данъци за друго не го търси.Тия с 1000 ракети/бомби имат да, ама не ги изстрелват да прелитет над чуждестранно въздушно пространство. Ким когато и да го избомбят, все ще му е късно вече.
38
6
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Отдавна с Северна корея да е свършено ако не е Путин да подкрепя режима той е причуната още даго има режима.
37
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров ? Кой пък беше тоя ?
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя още ли не избягал при дъщеря си в САЩ?
35
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия е пред умиралка, просто трябва да бъдат ритнати в гроба който Путин им изкопа с невероятната си глуповатост."Баце, смях се от сърце на този коментар и на невероятната ти природна "глуповатост". АХАХАХАХАХАХАТи изби рибата и изкърти мифките. Трябва да работиш във в-к Стършел.
34
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унищожаването на диктатора Ким Чен-ун не е критична ситуация, а единствената разумна възможност за света. Лавров освен да прави еквилибристика с руски шикълки друго нищо не умее.
33
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е пред умиралка, просто трябва да бъдат ритнати в гроба който Путин им изкопа с невероятната си глуповатост.
32
2
 
5
 
! Отговори
САЖД преди 6 години
АЛО, ИМАШ ЗРИТЕЛНИ ХАЛЮЦИНАЦИИ.! ПРЕПОРЪЧВАМ Д-Р ПЕТРОВ, 304 КАБИНЕТ, ОТЛИЧЕН ПСИХИАТЪР!
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сащ суперсила ,хахаМислиш ли ,че на САЩ ,която е най-великата страна ,,икономика и суперсила за всички времена и пука дали някакъв джобен *** я мрази или не ?