Андрей Арнаудов: Всички дейности, финансирани с парите от хазарта, се изпълняват в срок

Андрей Арнаудов (вторият от ляво надясно) твърди, че членува само в една от двете организации, спечелили проект по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта

© LAP.bg

Андрей Арнаудов (вторият от ляво надясно) твърди, че членува само в една от двете организации, спечелили проект по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта

Телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов обяви, че всички дейности по проекта "Агресията не е решение", финансиран от Министерството на младежта и спорта, се изпълняват целесъобразно и ще бъдат приключени в определения срок.


Арнаудов твърди, че има участие само в едната от двете неправителствени организации, които стоят зад неработещите до днес уебсайтове stopagresia.com (на проекта "Агресията не е решение") и tireshavash.com (на проекта "IRONMEN vs GENTLEMEN. Какво решаваш?").


В края на миналата седмица читател на "Дневник" сигнализира, че е получил рекламни брошури за двете платформи. Общото между тях е, че са по проекти, спечелени от сдружения с нестопанска цел, в чиито управителни съвети според регистрите фигурира Арнаудов, и че до днес по обяд (18 септември) те не функционираха.




Проектите, които са финансирани с общо около 120 хиляди лева по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта., са на сдружение "Огън и вода" и гражданско сдружение "Право на избор". Арнаудов твърди, че членува само в първото, но не и във второто.


"Имам участие само в едната от двете описани организации. В другата съм бил в управителния съвет, но съм излязъл много отдавна - 2010 г.", обясни Арнаудов в интервю за телевизия "Би Ай Ти".

Справка в портала за неправителствени организации ngobg.info показва, че той все още се води за член на УС на Гражданско сдружение "Право на избор". Според данните от централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел мандатът на Арнаудов и останалите членове е изтекъл на 15 март 2015 г. След тази дата липсва информация.


"Проектът (на сдружение "Огън и Море") се изпълнява във всички срокове. Там има много ангажименти. Срокът за изпълнението му е 8 октомври. Дотогава ще има сайт, трябва да се съберат анимирани клипове, анимирани банери и т.н., има целева група млади хора, до която трябва да се достигне - 100 хил. души. Всичко, което е описано в този проект, ще бъде изпълнено в срок", заяви Арнаудов.


"Не са минали сроковете на проекта. В момента се работи. Има някои технически проблеми по сайта, но колегите, които се занимават оперативно с това, ме увериха, че до края на седмицата ще има работещ сайт", каза още той.


Няколко часа след публикуването на материала на "Дневник" и двата уебсайта започнаха да функционират. Първоначално съдържанието в тях беше абсолютно еднакво. Бяха посочени едни и същи цели на проектите, въпреки че те са по различни направления и теми. Двата проекта дори бяха наречени с еднакво име - "IRONMEN vs GENTLEMEN. Какво решаваш?"


Андрей Арнаудов: Всички дейности, финансирани с парите от хазарта, се изпълняват в срок


Андрей Арнаудов: Всички дейности, финансирани с парите от хазарта, се изпълняват в срок


Впоследствие информацията беше коригирана, целите - разпределени между двата проекта. От първоначалния списък с дейности отпадна една - веднъж седмично да има едночасов разговор с психолог, който да отговаря на въпроси, свързани с агресията.


Андрей Арнаудов: Всички дейности, финансирани с парите от хазарта, се изпълняват в срок


Андрей Арнаудов: Всички дейности, финансирани с парите от хазарта, се изпълняват в срок


Междувременно на фейсбук страница на проекта "IRONMEN vs GENTLEMEN. Какво решаваш?" се появи 14-секунден анимиран клип. Той е бил публикуван днес в 13.31 часа, но е насрочен със задна дата - 8 септември.


Последното вероятно е направено с идея да бъде покрито едно от задължителните изисквания, поставени от Министерството на младежта и спорта, а именно "осъществяване на едномесечна национална кампания за разпространение на изработените видеоклипове и банери за достигане на посланията до целевата група".



Тази дейност обаче е задължителна само по направление "Информирай младите", към което спада проектът "Агресията на е решение". Другият проект е по направление "Мотивирай младите", където няма подобно изискване.


На фейсбук страницата на "Агресията на е решение" все още няма публикации след създаването й в средата на август. Остава неясно как при оставащ по-малко от месец до края на проекта ще бъде направена едномесечна кампания, която все още не е стартирала.


"Има доста дейности по изпълнението на този проект, с които аз не съм наясно, тъй като не се занимавам оперативно. Но говорих с екипа, който се занимава оперативно, и може да бъде проверено какви са всички таргети и целите. Всичко ще бъде изпълнено", заяви Арнаудов.


"Проектът е в изпълнение. Има таргет 100 000 човек и той ще бъде достигнат. Всичко, което е като ангажимент, ще бъде изпълнено. Сайтът ще заработи още тази седмица", каза още телевизионният водещ и продуцент.


На фейсбук страница на другия проект, в който Арнаудов твърди, че няма участие, също нямаше никакви активности до днес, когато в рамките на минута се появиха две публикации.


Арнаудов обяви, че публикуваната информация около проектите е целенасочена атака към него и колегата му Иван Христов. "Имам идеално обяснение, но ще си го запазя за себе си. Като му дойде времето, ще говоря", отсече той в духа на хората в спортните среди.


"Дневник" не успя да се свърже с Арнаудов в рамките на работния ден. На посочения телефон на гражданско сдружение "Право на избор" ни беше обещан контакт с лице, което се занимава с оперативната дейност по проекта "IRONMEN vs. GENTLEMEN. Какво решаваш?". До публикуването на материала това не се случи. Телефон за контакт с другата организация не беше открит.


Междувременно "Дневник" все още очаква отговор от Министерството на младежта и спорта на въпроси, свързани с изпълнението на програмата.