Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Среднощен палатков шоу протест в Стара Загора срещу строежите в парк "Бедечка"

14 коментара
снимка БНР

Пореден протест организира групата "Запазете Бедечка" срещу застрояването на едноименния парк в Стара Загора. Този път той е под формата на стрийтфест, който ще продължи цяла нощ пред сградата на общината.

От групата "Запазете Бедечка" разпънаха палатки на площада и започнаха сатирично иронично представление. Ще има и огнено шоу, чиято цел е да покаже, че мястото на огъня не е в парка, след като преди няколко дни пожар едва не изпепели кипарисова гора в "Бедечка".

Програмата включва още общинска жмичка, подписка до Арменския поп, ново издание на играта монополи с надслов "Застрой парка", нов вариант на стражари и апаши, вдъхновен от опитите на собственици на терена да гонят защитниците на парка, ходене по тънко въже и много други.

Организаторите обещават още йога, временни татуировки и много възможности за спорт на открито.

Протестът се провежда дни преди сесията на Общинския съвет на Стара Загора, на която трябва да бъде приет новия устройствен план на парка.

Предвижда се на собствениците на имоти в парка да им бъдат предложени други терени. Въпреки това една немалка част от парка остава застрашена, посочват от "Запазете Бедечка".

Протестът цели да гарантира, че в новия общ устройствен план на парка няма да се отредят в последния момент нови петна за строителство и няма да се издават нови разрешителни. Най-застрашени са околностите на Стария чинар в сърцето на парка, където вече са построени няколко кооперации, но има апетити за нови, посочват от "Запазете Бедечка".

Защитниците са също така против разрешаването на строеж в парка на хипермаркет от голяма международна верига. Досега от компанията не са започнали строителство в годините, но няма никаква гаранция, че общинската администрация няма все пак да отреди мястото за застрояване, вместо да го отчужди, се притесняват от "Запазете Бедечка".

Според тях е странно защо в най-южните части на парка, където има свободни терени и стадион, в новия устройствен план не са отредени за озеленяване, въпреки че имотите са общински.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

14 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Siberian Mouse
    #14

    OK а ти си хапни една баклава Ютюлбето. Групата за отвли4ания Боко Харам мрази този Greenpiece of Art

  2. Коментарът е изтрит в 19:17 на 5 април 2020 от автора.
    #13
  3. Siberian Mouse
    #12

    Само яда банани брат от коя нация да си сложа айпито?

  4. Siberian Mouse
    #11
  5. Коментарът е изтрит в 19:17 на 5 април 2020 от автора.
    #10
  6. Коментарът е изтрит в 19:17 на 5 април 2020 от автора.
    #9
  7. Siberian Mouse
    #8
  8. Siberian Mouse
    #7

    Нема такова дърво

  9. Коментарът е изтрит в 19:17 на 5 април 2020 от автора.
    #6
  10. Коментарът е изтрит в 19:17 на 5 април 2020 от автора.
    #5

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.