Признаци на напрежение между Неймар и Кавани, треньорът Емери иска помирение

Признаци на напрежение между Неймар и Кавани, треньорът Емери иска помирение

© Associated Press

ПСЖ започна по отличен начин сезона, след като записа победи във всички осем мача, но треньорът Унай Емери има различни проблеми. След като води тим, пълен със звезди, испанецът трябва да балансира умело между всички тях, а в последния мач му се случи да види как звездите Неймар и Единсон Кавани спорят кой да изпълни дузпа.


Медиите във Франция веднага пуснаха поредица от материали за напрежението между двамата нападатели, като се смята, че отношенията между тях са обтегнати, независимо че Неймар пристигна съвсем наскоро.


"Казах им да изяснят въпроса помежду си. Мисля, че са способни да го направят, като и двамата ще бъдат изпълнители на дузпите. Ако не постигнат консенсус, аз ще реша вместо тях. Не искам това да се превръща в проблем за отбора", каза Емери след победата на парижани с 2:0 срещу "Лион".




По време на двубоя имаше две ситуации, които предизвикаха напрежение между Неймар и Кавани. В 56-ата минута беше отсъден свободен удар в полза на ПСЖ в близост до вратата на "Лион". Дани Алвеш побърза да вземе топката с ръце и я даде на Неймар пред погледа на Кавани, който също искаше да изпълни фаула.


В 80-ата минута ПСЖ получи право да изпълни дузпа след задържане срещу Килиан Мбапе в наказателното поле. Кавани пропусна 11-метровия наказателен удар, като преди неговото изпълнение уругваецът размени няколко реплики с Неймар. Бразилецът остана недоволен, че не изпълни дузпата. При изпълнението й Неймар се втурна със спринт в наказателното поле, вероятно за да направи добавка.



Подобна ситуация имаше при победата на ПСЖ с 6:2 срещу "Тулуза" в третия кръг, когато Кавани реализира дузпа в 75-ата минута. Неймар искаше да изпълни наказателния удар, но уругваецът не му позволи, като взе топката от ръцете на бразилеца.


ПСЖ е водач в класирането в Лига 1 с максимален актив от шест мача (18 точки) и има аванс от три точки пред шампиона "Монако". Парижани са отбелязали 21 гола, като Неймар и Кавани са били в основата на 17 от тях.

Ключови думи към статията: