Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Статистическата грешка в ГЕРБ: На 3000 ръководни кадри 5% са проблемни

1 коментар
Статистическата грешка в ГЕРБ: На 3000 ръководни кадри 5% са проблемни

"ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3000-4000 човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3-4 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни". Така коментира лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов политическата заявка на водещия на "Шоуто на Слави” и скандалите с кадри на управляващата партия.

Премиерът отговори и на "забележката" на Трифонов да събира "качествени" хора, защото явно смятал, че в управлението са некачествени. "Аз мога да кажа, че има некачествени хора в шоуто му", каза Борисов.

След което се дистанцира и от "Суджукгейт", и от бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Той каза, че не познава Влайков, "но това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”. По думите му след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Преди седмица във Виноградец бе убит собственик на заведение с пистолета на Влайков.

Веднага след това Борисов заяви, че "въобще не иска да чува” за друг скандален кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал известен покрай "Суджукгейт”.

Премиерът допълни, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на Фейсбук сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС. "Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, подчерта премиерът. И допълни: "Със страдание чувам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно".

По темата с протестите в МВР и исканията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов предпочете да спести директните отговори извън това, че "естествено” иска работещите в сектора да получават по-добри заплати. Премиерът не отговори и на въпроса дали на пожарникарите се е наложило да си купят оборудване, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Борисов също нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита "сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали "с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Дядо ми Петър
    #1

    "Събира се една мръсна пяна" И се назовава ГЕРБ.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.