"Атлетико" изкушава "Челси" с 65 млн. евро за Диего Коща

"Атлетико" изкушава "Челси" с 65 млн. евро за Диего Коща

© Associated Press

Атлетико" (Мадрид) продължава да следи ситуацията около нападателя на "Челси" Диего Коща, който се оказа ненужен в Западен Лондон. "Дюшекчиите" ще отправят предложение от 55 милиона евро плюс 10 милиона под формата на бонуси за 28-годишния футболист, твърди "Марка".


Според испанското издание собствениците на "Атлетико" искат трансферът да стане факт бързо, като това ще е последната им оферта за Коща. Ако трансферът се осъществи, испанският национал ще премине в Мадрид в началото на 2018 г.


Коща, който в момента се подготвя индивидуално с личен треньор в Бразилия, не влиза в плановете на мениджъра на "Челси" Антонио Конте. Сините предложиха на нападателя да се върне в Лондон и да тренира с втория отбор, но той отказа.




Коща, който има договор с "Челси" до лятото на 2019 г., има желание да премине в "Атлетико", където игра между 2010 и 2014 г. Той се надяваше да си тръгне от Лондон в края на летния трансферен прозорец, но така и не се стигна до споразумение между сините и мадридчани.


Фотогалерия: Победното откриване на новия дом на "Атлетико" (Мадрид) >


"Моята посока е ясна, аз трябва да се върна в "Атлетико" (Мадрид). "Челси" не иска да ме освободи, но аз се надявам, че тази ситуация ще може да се разреши възможно най-скоро, за да мога пак да играя в Испания", каза Коща в официално съобщение.


Напрежение между играча и Конте има от зимата на миналия сезон, когато се заговори за интерес на китайски клубове към нападателя. В началото на август Коща заяви, че е "трениран като престъпник" от лондончани.

Ключови думи към статията: