Спипани ли са похитителите на Адриан? Не и на "Тракия"!

Цацаров: Задържаните на "Тракия" бандити не са похитителите
18 сеп 2017 13:45,
7
Спипани ли са похитителите на Адриан? Не и на "Тракия"!
Снимка: архив Булфото

Твърденията, че похитителите на Адриан са заловени при среднощна акция на магистрала "Тракия" преди дни, не са верни. Те бяха отречени от главния прокурор Сотир Цацаров и главния секретар на МВР Младен Маринов.

В събота бе съобщено, че спецакция на полицаи и барети е заловила няколко души, а според неофициални информации задържаните били похитителите на Адриан.

Младият мъж бе отвлечен в края на август и пуснат 11 дни по-късно след като баща му Тони Златков плати откуп. Вчера МВР официално съобщи, че между бандитите, спипани на "Тракия" и похитителите няма нищо общо.

Още по темата
"Престъпната група, задържана на магистрала "Тракия" в неделя вечерта няма нищо общо с отвличането на Адриан Златков", обяви днес и главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че задържаните са се занимавали с изключително тежка престъпна дейност, като по случая са работили ГДБОП съвместно със СДВР, информира БНТ.

Акцията коментира и главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че задържаните са 8. Тепърва ще се преценява на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

"Акцията е проведена в София и Варна и е свързана с различни престъпления, включително наркотици", обясни главният прокурор. Очаква се утре прокуратурата и МВР да дадат повече информация.

Обвинител №1 беше категоричен, че арестите не са свързани с отвличането на Адриан Златков и увери, че се работи активно по разплитането на отвличането.

"По самото отвличане мога да ви кажа, че се работи изключително упорито. Каквото и да ми е предадено, коректно е, запознавайки се лично с работата на разследващия екип и на екипа в СДВР, да не се правят каквито и да е изявления. Знам много добре тяхната работа", каза Цацаров.

Той обясни, че работата продължава.

"Когато му дойде времето, ще чуете. А иначе за станалото София - Варна утре колегите ще кажат. Предварително мога да кажа само едно - едно голямо благодаря на колегите и ръководството на СДВР", допълни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с този Адриан бе.
6
3
 
7
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Много е странно всичко по това " отвличане" - първо - никакви следи от насилие нито в колата , нито по дебелото момче. Второ - оставен на натоварен път , близо до София БЕЗ нито една рана, следи от побой. Най - вероятно е маминия да се е " самоотвлякъл" , да си събере парички от татитУ.
5
0
 
14
 
! Отговори
????? преди 6 години
Като нищо шефа на похитителите може да е шеф на парламентарна група.Е как да ги спипат тогаз?
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спипали ги, ама не на магистрила Тракия, а на пътя за село Трънчево. И не похитители, а обикновени пияници. И не похитили Адриян, а Андрей. И не за откуп, а да му дадат парите от нивата, дето я продаде на бай Кирчо. И не го били, ами го били напили. Та от оная ракия тия две седмици били в зверски запой и не можеш ги намери. И никой не ги е търсил тях, а те са търсили някой да донесе още пиене. Браво на МВР!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой да ги спипа, Баце ли? Нали той ръководи мафията у нас. Все едно да спипа себе си.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма и да ги спипат. Нека малко да "заработят" пари за партиите и след време ще изгърмят като бушони за някоя PR акция. Сега ще си действат спокойно 4-5 години, докато не напълнят партийните сметки.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
U MENE E NOGA,HLYABA I SIRENETO--KATO MU DOIDE VREMETO SHTE CUETE.INFORMAZIA ZA VAS-NIKAKVA.CE KOI STE VIE TA DA ZNAETE.AKO I NA VAS VI DAVAHA 20 ZAPLATI SHTYAHTE DA NAUCITE.