Класическа музика в бяло

Плакатът на концерта

© "Модо България"

Плакатът на концерта

Бяло - това ще е кодът на новия фестивал, който кани почитателите на класическата музика в Рибарица.


Първото издание на форума, озаглавен White Classics, е организирано от "Модо България", която стои зад успешни проекти като "Концерти на възглавници" и "Концерти Мотив", и агенцията за управление на хотели Cool Management в сътрудничество с община Тетевен. Фестивалът ще се състои в Secret Boutique Hotel в Рибарица от 22 до 24 септември 2017 г. и е фокусиран върху представянето на български артисти и култура, съобщават инициаторите.


Билети могат да бъдат запазени на www.modo.bg.

Публиката ще може да се наслади на 23 септември от 19 ч. на изпълненията на сопраното Доротея Доротеева, баритона от Музикалния театър в София Александър Мутафчийски и артистичния директор на фестивала - пианистката Венета Нейнска, които ще представят арии и дуети от популярни мюзикъли и оперети. Изявата им ще е част от т.нар. White Gala, на която гостите са поканени в елегантно облекло в бял цвят. Музиката ще бъде придружена от коктейлна вечеря с хапки и напитки, става известно от съобщението на организаторите.


Ден по-рано - на 22 септември, в 19 ч. започва концертът White Talents, в който ще участват осем изявени млади музиканти на България. Чрез гласуване на публиката един от тях ще спечели парична награда на стойност 300 лв., осигурена от община Тетевен, и концерт в следващото издание на фестивала. Най-добрият пианист също ще бъде отличен.
Фестивалът ще завърши с реверанс към най-младите почитатели на класическата музика. За програмата предвижда концерта White Kids Concert на 23 септември от 11.00 ч. Преди него децата могат да чуят забавни приказки за музиката.

Музикалните изяви ще бъдат придружени от изложба в хотела. Художничката Деница Милушева ще води урок по рисуване за начинаещи на 23 септември (събота) от 10. 00 до 13.00 ч. Уроци по музика пък ще могат да се вземат от Венета Нейнска.

Ключови думи към статията: