"Гардиън": Реалният растеж за Гърция остава недостижим!

Изискванията на кредиторите - нереални, смятат експерти
18 сеп 2017 09:30, Петя Славова
7
"Гардиън": Реалният растеж за Гърция остава недостижим!
Снимка: БТА

Икономиката на Гърция е в по-добро състояние, предприятията разширяват производството си, а гърците по-лесно намират работа.

Още по темата

Но един по-внимателен поглед показва, че страната е пострадала от икономическата криза и че икономиката й се е свила с 25 на сто, пише британският в. "Гардиън" в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин .

За момента обаче над една пета от тези на трудова възраст и 45 на сто от младежите нямат работа, пише БТА. Огромният дълг на Гърция затруднява икономиката, но изискванията на кредиторите за високи излишъци се смятат за нереални от много експерти.

Въпреки надеждите за светлина в тунела на рестрикциите изглежда, че реалният растеж остава недостижим, смята британският вестник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Гърциярастежикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До Кърджалиец преди 6 години
А защо не купуват в Гърция?
3
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 6 години
Гардиан е един платен вестник и пише за каквото му платят.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Гърците са били добре и пак ще бъдат.Това е най-хитрия народ...И няма никаква безработица ,просто не стигат работните места в офисите за всички.От 10 години съм тук и ще ви кажа ,че имат мноооогоо пари.Грък на тежка работа не работи!
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е обрушена фалирала държава. Добре че са българите които купуват имоти там та да им пооправят малко имиджа на тия търтеи.