Апокалипсис, кога? Кой пръв ще пусне бомбата?

Вижте кои страни държат най-мощните бомби на света
18 сеп 2017 07:00,
58

Цар Бомба

"Цар Бомба"е била с мощност около 58 мегатона или 58 000 килотона, което се равнява на експлозията на 58 милиона тона динамит. На 30 октомври 1961 г. Ту-95Б с командир майор Дурновцев излита от Оленя към ядрения полигон "Сухой нос" на остров Нова земя. Съпроводен е от самолет-лаборатория Ту-16А. Бомбата е пусната с парашут от височина 10 500 метра и взривена чрез барометричен способ на 4 000 метра от повърхността на Земята. При взрива се е създало налягане от 1 милион атмосфери, а температурата е била около 10 милиона градуса. Огненото кълбо по време на взрива е с радиус 4,6 км, ядрената гъба е с височина от 67 км, а върхът на "шапката" й е с диаметър от 95 км. Ударната взривна вълна от "Цар Бомба" обикаля земното кълбо три пъти, а йонизация на атмосферата причинила радиосмущения на стотици километри от мястото на взрива в продължение на 40 минути. Снимка: Wikipedia

Ядрените оръжия могат да счупят Земята. Да, това наистина е така. Това аха да стори най-мощната атомна бомба, руска, взривявана на полигон досега.

Още по темата

Иначе американците първи в историята на човечеството провеждат ядрен опит с бомба. След това пак те първи я използват като оръжие над Хирошима. Това са само само бегли щрихи в ядрената надпревара кой има най-мощното оръжие. Отговорът на подобен въпрос е доста спорен, защото това са най-големите секрети, които пазят атомните държавите.

Сигурно обаче е едно - че със съществуващата ядрена мощ, трупана с годините, планетата може да бъде унищожена 10 пъти, пресмятат учени, цитирани от "Труд".

След Втората световна война са направени близо 2550 изпитания с атомни оръжия. А това би следвало да подскаже, че ако се сумира общата им мощ, шансовете да се изтрие човечеството от лицето на Земята са гарантирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Определено ситуацията не прилича на никоя друга от ядрената епоха насам!!! Веднъж иэстреляните ракети не могат да бъдат върнати!!! Като нищо, ще ни эаличат от лицето на Эемята!!! Явно ще поемем и ние хората, съдбата на диноэаврите!!!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После се чудим защо има озонова дупка. САЩ и Русия да се разоражът и всички ще спим спокойно
42
0
 
10
 
! Отговори
>>> преди 6 години
По първоначален проект бомбата е трябвала да бъде 100 мегатона, но се опасявали че може да предизвика верижна реакция в атмосферата или да наклони оста на въртене на Земята и слава Богу на някого му е уврял мозъка и е намалил мощността на 58 мегатона....
41
2
 
10
 
! Отговори
грешиш преди 6 години
До Хммм...Най-големия враг на човека е собствената му глупост!Ако не е тя,няма да има ядрени оръжия,завист,омраза,алчност,и т.н.Изобщо,някой ни е създал доста небрежно!
40
3
 
1
 
! Отговори
Starija hush преди 6 години
Az ne se strahuvam ot dama razvedena nekolko pati a ot dama koqto nikoga ne e bila pone edin pat omazena.Puskai mnenieto glis skapan.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък трета световна.Кво руснаците ще си жертват държавата заради е тоя на последната снимка?Или китайците?Не мисля,че е толкова специален.
38
0
 
15
 
! Отговори
читател преди 6 години
// . . не се страхувам толкова от този, който има 10 000 бойни глави - повече се страхувам от някой , който ИМА САМО ЕДНА ! ! ! // - - - Том Кланси - ""Всички страхове""
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да става, НИЕ ВИНАГИ ЩЕ СМЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ.
36
1
 
16
 
! Отговори
Хммм... преди 6 години
Да.... Точно така се повишава температурата на планетата земя..американците имат ядрен полигон,руснаците имат ядрен полигон... ха познайте къде са те вщна северната полярна шапка поради това тя се топи и точно там се образуват озоновите дупки...нямам думи най-големия враг на човечеството са парите,алчността,зависта и манията за величие да си над всички:(((
35
15
 
14
 
! Отговори
спусък преди 6 години
До всички мypзилки - ако още не сте казали на мaлoyмните си роднини колко ги обичате - точно сега е момента да го направите. Третата световна е на прага и въпросът не е дали, а е само - кога ще започне.
34
13
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
покажете ми червеното копче, турам се доброволец на момента.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, "Пайнер" да вземе да направи един кючек на тема " Бомбата на Ким" с участието на Мелания Тръмп в клипа, като баш танцьорка!
32
0
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Warning We have problems with ARMAGEDON Scanners :Имаме тежки проблеми с стотици милиони извънземни всиоко прониващи скенери монтирани на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове.Уврежданията са жестоки подават проверяващи проследили контакта урагани суша в карибския залив..Целта е колапс на биосферата..скенери тип "ARMAGEDON" sa белите радиоактивни фарове вкл лед,ксенонови,халогенни и холограмни оръжия -тип застрахователни стикери лепени принудително на предни стъкла.,
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе ненормални хора
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко избити електрони са това.
29
6
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До факт 35Как ако не говориш за Войни, бомби и диктатори ще уплашиш средностатистическия Американец или да убедиш някой от Конгреса или Сената?Нашия враг вече втора година има огромно производство на зърнени храни - дори се нарежда сред най-големите износители, нашите санкции заради инвестициите в инфраструктурата и облагородяването на Крим имат ограничен ефект като само част от храните са поскъпнали. На всичкото отгоре се откриват нови ферми и предприятия с високи темпове.Новина от "хххххх"
28
29
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ако не се говори за войни и за бомби никой няма да чуе за Русия,повечето хора няма да знаят даже че съществува тази държава,въпреки че е най голямата в света.
27
0
 
12
 
! Отговори
bzzzzz преди 6 години
Няма как да стане. Кой ще връща лихвите на банките?
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До CapitalIskash da kajesh che se suglasqvash s cqlata situaciq i ne moje da se tursi drug nachin ? Demek shtom shte ni istrepqt nqkakvi si psihopati neka da go pravqt ? A defakto che nie sme edinstvenite koito zavisi budeshteto na zemqta i vse pak produljavame da mislim taka negativno , primerqvame se tova ? Ti si bolen mozuk .
25
12
 
41
 
! Отговори
Много активен преди 6 години
Човечеството трябва много да внимава и да държи изкъсо американските варвари, защото отхлаби ли им примката тия мигом ще напраяят някоя атомна беля. Само бой, чанч, сръбска музика и яко работа, санкции и наказания за краварските диваци. Иначе изнагляват и ти се качват на главата.