Херпес по време на бременност: Ами сега?!

Има три типа на развитие на болестта
17 сеп 2017 21:52, Eкип на Puls.bg
0
Херпес по време на бременност: Ами сега?!
Reuters

Усещаш парене, болка, изтръпване по кожата в интимната област в продължение на няколко дни. След известно време на това място започват да се образуват везикулки с зачервена подложка. Мехурчетата се пукат и се образуват пустулки, след което те се покриват с коричка и на мястото на лезията отново се развива здрава кожа. Това е класическото протичане на гениталната херпесна инфекция. 

Тя се причинява от вирус, наречен Herpes Simplex Virus (HSV), и можеш да се заразиш с него при пряк контакт с човек, носител на вируса. Това означава, че херпесната инфекция е полово предавано заболяване, което може да доведе до усложнения при бременните.
 
Херпесната инфекция става все по-разпространена в развитите страни. Например според статистически проучвания HSV-2 серопозитивните бременни в Канада са около 17%. Други проучвания показват, че неонаталната инфекция с HSV достига до 1 на 3500 живородени деца в САЩ. Това показва колко значима става инфекцията и важността за особено внимание на бременна с клинична изява на инфекцията.
 
Неонаталният херпес означава придобиване на инфекцията по време или около времето на родоразрешаване по естествен път. Тогава бебето има пряк контакт с инфектирания родов канал на майката. За диагнозата насочва развитие на клинична картина у новороденото след 48-мия час от раждането.
 
От друга страна, вродената херпесна инфекция на плода е много рядко заболяване, което представлява заразяване на плода още докато той се намира в матката, т.е. по време на вътреутробното му развитие. Този начин на придобиване на заболяването е част от групата състояния, които образуват TORCH инфекциите (токсоплазмоза, рубеола, цитомегаловирус и херпес симплекс).
 
Клиничната картина при неонаталния и вродения херпес се преобладава от три типа развитие на болестта в зависимост от сериозността:
 
1. Засягане на кожата, очите и устната кухина;
2. Засягане на нервната система под формата на енцефалит;
3. Дисеминирана болест със смъртност над 90% при липса на лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
vegas преди 1 месец
Все още не знам правилните думи, за да изразя благодарността си към билкаря д-р Огугу в YouTube След като бях диагностициран с херпесен вирус преди 2 месеца, получих толкова много здравни рецепти и съвети без подобрение, напълно загубих надежда, докато не намерих свидетелства за Великия д-р ogugu онлайн, когато проучвах в блог. Както всеки би бил, бях много скептичен да се свържа с него, но по-късно го направих и той ми отвори и ми каза какво е включено и започна. средствата за моето здраве. Слава Богу, излекувах се от херпесния вирус с билковите лекарства, които получих от него. Никога не съм
4
1
 
0
 
! Отговори
mss nick преди 5 години
Наистина съм много щастлив за голямата помощ, която ми беше оказала Dr.drfuman, аз съм тук, за да дам показанията си за лекар, който ми помогна в живота ми. Аз и съпругът ми бяхме заразени с ХЕРПЕС СИМПЛЕКС ВИРУС преди 4 години, отидохме в много болници, за да лекуваме, но нямахме решение, до един верен ден видяхме блог, в който д-р Дрфуман излекуваше жена, която също имаше херпес. ние (Аз и Съпругът ми) решихме да се свържем с него, което направихме, той ни помоли да купим някои неща, без да забравяме, че му изпращаме парите, от които ще се нуждае за закупуване на необходимите артикули, Той к
3
0
 
0
 
! Отговори
cameron преди 6 години
Очевидно е, че някои пациенти с ХИВ / СПИН са заробени в антивирусната и друга допълнителна православна медицина само за да помагат за потискане на вируса, а не за лечение. Бях с вируса от 2012 г. насам, докато не бях запознат с блогър, който също разказа историята си онлайн за това как е била излекувана от генитален херпес след употребата на д-р Сагбо билкови лекарства. Това е година и две седмици откакто бях доставен от Херпес. Благодаря на Бога, че използва този велик билкар, за да ме изцели.
2
0
 
0
 
! Отговори
arneth преди 6 години
Той каза, че излекува всякакъв вид смъртоносна болест, така че ако имате друг вирус, който ви тревожи, ще ви посъветвам да се свържете с този велик мъж сега. Напиши го сега или му се обадете, че той е готов да ви помогне, докато той ми помогна да ме излекува.Неговият контакт Email> drsagbo6088***gmail.Whatsapp> +2347019642881.
1
0
 
0
 
! Отговори
roshin преди 6 години
Аз съм Деви съм тук отново да кажа голяма благодарност на Dr.Sagbo за да ме направиПълна жена отново, аз бях заразен с ХИВ / СПИН в продължение на 5 годиниСериозно се молеха на Бог и търсеха изцеление. ДойдохТук миналия месец, за да търся решение на моя проблем и видяхКоментар на хората, говорещи за различни лекари най-вечеД-р Сагубо Диба И духът ми ме насочи да избера д-р Сагбо И азТой го потърси, изпрати ми билкови медицина и ме насочи какЩе взема медицината в продължение на 15 дни, нап