Вирусът "Мичиган" ни атакува през този зимен сезон

Заболяването - подобно на обичайните грипни състояния
Обновена: 13 сеп 2017 09:14 | 13 сеп 2017 09:07, Петя Славова
7

През предстоящия есенно-зимен сезон се очаква пандемичният грип "Калифорния", познат още като свински грип, да бъде изместен от нов вирус "Мичиган". Той е от тип А и е изолиран за първи път през 2015 г. Това заяви в студиото на "България сутрин" главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Характерът на заболяването е сходен с обичайните грипни състояния. В Австралия, където в момента бушува грипният щам, най-засегнати са хората на възраст над 80 години и децата между 5 и 10 години. Затова при тях ваксините са задължителни", посочи д-р Кунчев.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че още през септември и октомври, със резките температурни промени, летните вируси се изместват от есенно-зимните. А в България първите грипни щамове обикновено биват изолирани в края на месец октомври и началото на ноември. Пикът на заболеваемост пък е по време на празниците, като в края на януари настъпва епидемия.

"Миналата година обаче това се случи месец по-рано. Когато става въпрос за грип изненади винаги са възможни", категоричен бе д-р Ангел Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще имали Истингястис?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам коментарите в Днес, точно описват образователното ниво на българите.Един щам се наблюдава от появата си, през разпространението от локално на по-глобално ниво. Благодарение на др. Джон Сноу (не този от троновете), човечеството има методика за чертаене на пътя на заразите, и предварителната подготовка.
5
6
 
4
 
! Отговори
Суека преди 6 години
Вече са толкова НАГЛИ тия от САЩ ,че даже и съобщават предварително какъв вирус ще пращат на ЕНИ*ЧАРИТЕ от БГ МАФИЯТА (партиите/правителството) с което да ни пръскат и избиват лека полека !!! Да си знаем поне истината ! Лабораториите уж бяха създавани едно време да се борят с болести и зарази и да помогнат планетата да е едно по-добро място а то какво стана точно там разработват новите болести и оръжия с които да ни намаляват по "ЕСТЕСТВЕН НАЧИН" !!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Божидар преди 6 години
Значи вече са решили от кой вирус ще боледуваме , честито
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До xЗащото вече има епидемии, ***.
2
0
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Остава да се предупредят непросветените, че предстои зима, ще има отрицателни температури, много вероятни са валежи от дъжд а в по-късния период от сняг, възможни са навявания и образуване на преспи поради което трябва да се извадят от нафталина зимните топли дрехи.През зимата ще липсват пресни зеленчуци, поради което си направете по някой буркан чушки, домати, зелен фасул или си ги замразете пресни във фризера. Не забравяйте високите обувки защото от краката най-лесно се изстива!
1
3
 
13
 
! Отговори
x преди 6 години
за пореден път се знае вируса предварително, защо ли?