Докажат ли картел – солени глоби за VW, BMW и Daimler

ЕС разследва имало ли е среща за цените на моделите
1 сеп 2017 16:00,
11
Докажат ли картел – солени глоби за VW, BMW и Daimler
Снимка: архив, Reuters

Германските производители Volkswagen , BMW, Audi, Porsche и Daimler ще бъдат глобени сериозно, ако съдът докаже, че между тях е имело картелно споразумение. Това обяви еврокомисарят по защита на конкуренцията Маргарет Вестагер пред изданието Business Insider.

ЕС и антимонополните органи в Германия в момента разследват дали представители на водещите германските производители са се срещали за да обсъждат избора на доставчици на компоненти, цените на моделите си, както и въвеждане на стандарти, които са в ущърб на чуждестранните производители.

Вестагер все пак побърза да се застрахова като призова да не се спекулира с размерите на евентуалните санкции, както и за това кога Комисията по конкуренцията към ЕС ще вземе решение за тяхното прилагане.

Според комисаря по конкуренцията, бизнес-практиките при европейските автомобилни производители са същите като тези, използвани от американските технологични компании. ЕК вече глоби Google и Facebook за подобни действия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: BMWавтомобилиесVW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам сеат от 10 години и съм сменил биалетки и ремъци 110000 навъртяни от мен
7
11
 
32
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
До До 1Незнам какви наблюдения имаш, но аз притжавам пасат все още и по-трошлива кола не съм имал НИКОГА. Познати с VW UP - чисто нов от магазина - Реве като ВУК, Caddy служебно - от магазина на 30 000 през месец е в сервиза със сериозни проблеми кара се от един човек не е авто джигит. Passat CC на познат на 4 год. - ГРЕДА след ГРЕДА. за другите от групата не казвам нищо
6
4
 
24
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Тези от европарламента са като нашите дупетати. Май им се вижда поостарял парка и сега пускат мухата за картел, току виж въпросните концерни ги снабдят с нови возила. Веднага "проверката" ще приключи. За жалост "у нас" новите лимузини се плащат от Бюджета.
5
22
 
20
 
! Отговори
Бат Минко преди 6 години
Немците не могат да правят коли.Немските дръгели са по зле от москвичите.Дизайна се едно слепи в час по трудово са го дялкали с теслата.Немеца е т,ъ=пак и некадър+++ник.И за тва периодично се налага руснаците да им набиват канчетата и да ги таковат за да им налеят акъл
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VW, Audi, Porsche са фактически една фирма. Може и да има картел, но както е факт, че цените са им по-високи от на чуждестранната конкуренция, така е и факт, че са предпочитани, стига да може да си ги позволят.
3
5
 
39
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не че нещо,ама да наречеш цитираните марки таралясници...
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западно европеец да лъже, краде или убива? Невъзможно!
1
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след дъжд качулка, тия се нагълтаха с милиарди евро от надути цени на таралясниците им, които освен че се трошат постоянно се оказа и че са лъгали при евро тестовете с емисиите, една солена глоба да им дръпнат на всичките и да обезщетят клиентите