"Барселона" съди Неймар за 8.5 млн. евро

"Барселона" съди Неймар за 8.5 млн. евро

© Reuters

Барселона" заведе дело срещу Неймар на стойност 8.5 млн. евро заради нарушения по договора му. От клуба настояват той да върне получения бонус за лоялност. Каталунците претендират, че бразилецът не е изпълнил своите задължения. През миналия октомври Неймар подписа нов договор с клуба до 2021 г., но по-малко от година по-късно премина в ПСЖ срещу 222 млн. евро.


"Барселона" предприе тези действия в защита на интересите си, след като договорът на Неймар беше прекратен само няколко месеца след сключването му", гласи съобщение на клуба.


Каталунците се чувстват засегнати от това, че бразилецът избра да се откупи сам и да премине в Париж, а не да изпълни договора си.


Те претендират за допълнителни 10% заради забавяване на плащанията по трансфера. Въпросната сума е лихва, с която общите дължими пари ще набъбнат до малко над 9.3 млн. евро. От "Барселона" държат ПСЖ да плати въпросната сума, ако Неймар не може.


Каталунците съобщиха, че са алармирали Испанската футболна федерация още на 11 август, както и Трудовия трибунал в Барселона. Футболния клуб държи те да отнесат въпроса до компетентните органи във Франция, както и до ФИФА.

Ключови думи към статията: