Делио Роси е дошъл в "Левски" след перфектно предложение

Делио Роси е дошъл в "Левски" след перфектно предложение

© LAP.bg

Треньорът на "Левски" Делио Роси призна, че не е могъл да откаже предложението на собственика на клуба Спас Русев. Италианският специалист пое тима преди две седмици и вече постигна две победи начело на сините.


"Обичам предизвикателствата и заради това избрах "Левски". Искам да работя тук, защото е нещо ново за мен - да съм в друга страна, а не в Италия. Президентът на "Левски" ми отправи перфектно предложение, на което не можех да откажа. Дори моята съпруга не би го отхвърлила", каза Роси пред "България On Air".


Италианският специалист уточни, че не е в България заради парите, а заради предизвикателството.




В рамките на две седмици Роси записа две победи в Първа лига – 2:0 над "Дунав" на "Герена" и 3:0 при гостуването на "Пирин" преди няколко дни.


"Хората ме приеха много добре и искам да им благодаря за това. Зная, че се очаква много от мен, не съм магьосник, нито екстрасенс, за да мога да променя нещата бързо, но ще дам всичко от себе си, за да го направя", добави Роси.


Треньорът на "Левски" коментира и какви изисквания към него е поставил Русев.


"Той не ми е поставил цел да печелим титли и купи, въпреки че това е нормално за клуб като "Левски". Каза ми, че иска да работя, просто това. Дали ще е за една, две, три или десет, това ще го покаже бъдещето", завърши специалистът.

Ключови думи към статията: