Заподозряното 15-годишно момче за убийството на дете в Бургас остава в ареста

Съдът в Бургас.

© Георги Пауновски

Съдът в Бургас.

Бургаският съд реши да остави в ареста 15-годишното момче, което е обвинено в убийството на 11-годишно момиче, съобщава Би Ти Ви. Инцидентът стана в неделя след спор между двамата къде да пушат наргиле. Заподозреният нанесъл прободна рана на жертвата, която довела до смъртта ѝ. Тялото ѝ беше намерено в асансьор в бургаския кв. "Меден рудник".


Момчето и момичето се запознали чрез социалните мрежи преди няколко седмици. Разменили си телефонните номера, след което последвала и срещата.


Според събраните до момента доказателства 15-годишният младеж е действал умишлено. Той е носел в себе си ножа, с който е пробол в шията момичето. Не успял обаче да обясни защо го е направил.




"Личността на обвиняемия е такава и начинът му на мислене и на разсъждение, че твърде често на конкретно поставени въпроси той отговаря с "не знам", обясни адвокатът му Камен Кънев.


Родители на негови съученици пък заявиха, че момчето е бил на индивидуално обучение, тъй като е със специални образователни потребности и е ползвал ресурсен учител. Тепърва психиатрични експертизи ще установяват дали има и какви са проблемите на младежа.


15-годишното момче няма предишни криминални прояви. За такова деяние законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, но тъй като лицето е непълнолетно, максималното наказание е от 3 до 10 години затвор.

Ключови думи към статията: