Слънчевите затъмнения в миналото – легенди и страхове

Намаляването на светлината през деня е будело безпокойство
22 авг 2017 18:09,
5

Слънчевите затъмнения в миналото са се приемали много драматично, тъй като единствено астролозите и астрономите са били запознати с тях. Това каза пред Bulgaria ON AIR астрологът Галина Герасимова, коментирайки митовете около тези явления.

"Намаляването на светлината посред бял ден е символизирало много неща, будещи безпокойство в обикновените хора. Носели са се много легенди. Това обаче не е съвсем без основание, тъй като Космосът и съзнанието на човека притежават единен характер", обясни Герасимова.

Тя посочи още, че преди векове съзнанието се е свързвало със слънцето. Именно затова, когато небесното тяло е било затъмнено, човечеството е смятало, че това ще доведе до войни и болести.

Над САЩ за пръв път от 99 години премина пълно слънчево затъмнение. Това е първото такова над САЩ през 21 век и първото там от 1991 г., което обаче можеше да бъде наблюдавано само от Хавай.

Пълно затъмнение, което преминава над цялата държава, е много рядко. Предишното е било на 8 юни 1918 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Мхм. Хайде сега си вземи хапчетата.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това затъмнение означава-сблъсък между приятелски групи, натиск,неочаквани събития, здравословни проблеми.Индивидът ,чиято карта е засегната не трябва да избързва,тъй като информацията е изкривена.
1
4
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Те в САЩ за това ли мислят че Ким ще ги напада.Затъмнили са си мозАците