Велорекордът на Ком - Емине е бил подобрен отново

Велорекордът на Ком - Емине е бил подобрен отново

© Balkan Trek Facebook

Пореден рекорд е бил поставен на маршрута Ком - Емине. Този път постижението е за скоростно преминаване на 600-те километра с планински велосипед.


Илко Илиев е преминал разстоянието за 75 часа и 35 минути (3 дни, 3 часа и 35 мин), съобщава страницата Balkan Trek във "Фейсбук".


Преди по-малко от три седмици "Велоносният поход" на Борислав Йорданов завърши с рекорд. Състезателят по колоездене достигна крайната точка за 3 дни, 9 часа и 1 минута и свали близо два дни от предишното си постижение.





След това Антония Григорова направи забележително представяне и постигна голямата си цел да слезе под шест дни. Състезателката в планинските бягания стана първата жена, пробягала 600-те километра по туристическия маршрут. Тя приключи за 5 дни, 22 часа и 55 минути.


"Успях, направих го! Изминах скоростно близо 600 км по билото на Стара планина, придвижвайки се по маршрута Ком - Емине за 5 дни и 23 часа. Трябваха ми около две седмици за анализи, равносметки, оценка, за да осмисля всичко преживяно. Tова време премина в самообвинения и непрестанно извиняване на хората от екипа за всичкото мрънкане, оплакване, лигавене, тръшкане и слабостите, на които станаха свидетели, докато се опитвах да се преборя със себе си. Но успях, това съм аз, така се справих, така успях да се победя", написа Григорова във "Фейсбук".


"Мога само да ви благодаря за това, че не ме оставихте, че ме подкрепяхте и се борихте с мен докрай, че оставихте всички ангажименти и лични дела и споделихте с мен "Пътят", добави тя.

Ключови думи към статията: