За едни бира на корем, за други – 128 лв. заплата на ден! Къде ли?

Примамливи оферти излизат от Facebook групи за работа на българи в чужбина
22 авг 2017 18:00,
33
За едни бира на корем, за други – 128 лв. заплата на ден! Къде ли?
Снимка: Reuters

Октоберфест, фестивалът в Мюнхен, един от най-масовите в света, примамва с работа с добра надница.

128 лв. на ден очакват българите, решили да поработят за веселбата на другите.

Съблазнителната обява е публикувана във Facebook групата "Българи в Мюнхен" и предлага временна заетост на нашенците, решили да потърсят късмета си в германския град, пише "Монитор".

Работата е временна, само в рамките на фестивала, затова е подходяща най-вече за установили се в Мюнхен и околностите българи, поради което е от 16-и септември до 3-и октомври.

Желаещите да спечелят някой лев по време на бирения фест ще работят на две смени от 8 до 16:30 часа или от 16:30 до 1 часа.

За всеки отработен час нашенците ще получават по 16 лв. Така за целия период на фестивала ще спечелят 2 304 лв.

Facebook групите на сънародниците ни зад граница са особено популярни за търсещите работа в чужбина.

"Обявите" идват от вече установили се българи зад граница, които търсят колеги сред сънародниците си. Най-популярният начин за намиране на заетост в чужбина обаче остава европейският портал за работа Eures.

В него може да се намери препитание най-вече за работници в сферата на ресторантьорството и строителството. От обявите става ясно, че за месец в германски ресторант сервитьорите изкарват между 3200 и 4000 лв.

Кандидатите трябва да имат поне година опит и да владеят немски на средно ниво.

За готвачите изискванията са същите, но заплатите са по-високи - от 3600 до 5000 лв. в зависимост от ранга на ресторанта.

Работната седмица продължава 40 часа, като в повечето случаи се работи и през уикендите. В сферата на строителството най-голям недостиг има за ел.техници и заварчици. Над 20 са заявените в Eures свободни позиции за ел. техници в Германия, като възнаграждението започва от 1800 и достига 2200 лв.

Същата заплата се предлага и на водопроводчици, арматуристи и заварчици. На второ място в търсенето на работници от чужбина чрез европейския портал е Чехия. Там фирмите прибягват до "внос" на международни шофьори, на които предлагат между 1500 и 3000 лв.

Във Великобритания продължават да се търсят основно болногледачи срещу 17 лева на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БайернПалатчица ! Там спиш, то си има къде да се къпеш. Две седмици, ще ги изкараш. В България, съм карал така с години. Ама после, паричките са много хубави. След две седмици блъскане, идват две седмици почивчица и ново телефонче.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За наливач на бира, толкова малко пари, леле. Нашенци се правят там на шефове и си търсят работници от тука. Супер, нема що.Тия трябва да им дават поне по 5 000 евра на човек, който отиде. Там ще изкарат милиони от тая течност, а те искат да дават на хората стотинки. Я, стига с тоя мръсен капитализъм.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минималната работна заплата в Германия е 8 и 50 евро на час и 20 процента отгоре нощни след 22 часа. След като се предлага още по-малко от минимална заплата, очевидно става въпрос за работа на черно. А работният ден едва ли продължава 8 часа. Тоест чиста измама, излъгалите се може и да не получат нищо.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България на 3 смени уж, но се дават предимно нощни, като офертата за започване е 640 лв. + 60 лв. под вид на ваучери за храна. Скапваш се. За какво? За 350 евро. Така че то не е насила в чужбина да работиш, но те принуждават.
29
3
 
2
 
! Отговори
по темата ++ преди 6 години
начи ние на село се збрааме и гласуамеа: дека ние да сме горди и плонжително настроени дека само шалчета ке да се дарува сека утка и враовръзка за секи уеес.нивга у село не е да имало тетаквоото единомислие. верно некои от нашите баби рекоа ке да им га праа гулемат изнужда преко у отворо от кои думи се изговараю а дедофците рекоа че да напнат портомуне та белкем сколшеме един аспирин-виагрин да се купе и да га лижему та га дадът за данаците да им га капнемо мъжката маьонезма връз сурато
28
1
 
7
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
А пък един главен корабен механик взема 11 700 евро на месец и си живее във Варна с 6 месеца отпуск в годината. Така, че по-добре на корабите отколкото в чужбина!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти навсякъде Електротехник и Механик са защитени професи , ЕС, САЩ, Канада , Норвегия къде ли не .. чиракуване и изпит.. Изпита е труден провалят се електроиженери от ТУ-София.. заради подценяване .. ако те скъсат 3-пъти чиракуваш още 2години и после пак 3-изпита. Този най-вероятно е ел.монтьор .. и работи за 1200евро.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕлектротехник в Германия е защитена професия .. трябва да си минал обучение и чиакуване , изпит в Германия..
25
3
 
3
 
! Отговори
Асд преди 6 години
За тия пари като заварчик по добре да си седя в България
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ел. техници в Германия, като възнаграждението започва от 1800 и достига 2200 лв. За тази заплата няма да пипна отверката бе немцойчета. Работя в Норвегия като ел.техник и се мръщя на 3 500 евро заплата какво остава да работя за 1100 евро? Изглежда че немците нас българите ни имат за най големите кротушки.
23
5
 
10
 
! Отговори
Байерн преди 6 години
Супер оферта няма що!На Октоберфеста се бачка 14-16 часа и си, като кyче на края на деня. Лягаш, спиш и после пак. За 2 седмици ти се ракатава фамилията. Малко хора издържат повече от седмица. Това, както и да е, но ми се струва, че някой българин иска да припечели яко на гърба на заблудените, които чисто хипотетично биха се хванали да работят това. На Октоберфеста надниците на час са 15-20 евро. Някой смята ли квартирата?Под 80 евро на легло по това време няма и не се намират.Мерси за офертата
22
13
 
2
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 6 години
Това са си пълни глупости от "кошницата с фалшиви новини" !Малко навлеци има в Германия в момента, та на тебе някой ще ти пълнигушата с надница от 65 евро !?Да не си рода на Меркел, я . . .
21
1
 
14
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Де ще ми ходите в Дойчланд,я си стоите за 460лв в България,че вече да бъхтят за минимална не останаха.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Мюнхен няма как да работиш за 1100евро под 500-600 стая за спане не можеш да немериш.. Освен да спите като скотове на 3-етажа легла..
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли се смеят Руснаците на това мероприятие
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се нагледате пикаещи из парковете германци .. Пикаещитите са повече от тоалетните..
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм електричар в Германия вече пет години и такива пери като 2200лв. (1100?) са смешни. В Мак Доналдс плащат повече. По всяка вероятност някой нашенец добра комисионна прибира. Но ако не плащаш данъци на тези пари и става въпрос за няколко седмици ,сигурно става.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя фест ,ако имаш фирма за подвижни тоалетни ще забогатееш,бирата само до там води..
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората бягат от Германия масово се връщат студенти , завършват и бегом към България.. На никой не му е приятно да живеее с черни африканци и араби .. Рейтинга на германските универистети пада , бялата раса бяга към Източна Германия в универистетите ТУ-Дрезден , Йена , Лайпциг.. Бон вече е арабски , един от най-добрите универистети топ-50 загина
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Мюнехен няма квартири дори пари бол да имаш търсиш месец.. 128лв. са малко , най-скъпия град в Германия за жилища