Вече официално: Представиха BMW M5

Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди
22 авг 2017 13:30, Красимир Ангелов
7
Вече официално: Представиха BMW M5
Снимкa: BMW

Компанията BMW представи новото поколение на седана M5 на специално мероприятие в Германия, което бе закрито за медиите. След това от производителя разкриха официално какво ще представлява автомобилът.

Моделът за първи път в историята си получава система за задвижване на четирите колела. Освен стандартните промени, в които влизат мощен двигател, пренастроено шаси, модернизирано кормилно управление и няколко различни режима на работа на агрегатите, за автомобила ще бъде достъпна единствето трансмисия M xDrive. Освен това седанът е получил и активен заден диференциал – същият, като при M3 и M4.

Главната особеност на системата за задвижване на четирите колела при M5 е възможността на нейното частично или пълно деактивиране. В зависимост от избрания режим на движеие новата "емка" автоматично разпределя тягата между двете оси, като дава предимство на задната. Смяната на режимите става чрез менюто на бордовия компютър.

В салона сериозни промени няма, като са се появили нов волан и допълнителни елементи. Новото М5 получава цифлов приборен панел с няколко варианта за показване на информацията, а също така и по-голям проекционен диспплей, на който излиза допълнителна информация.

Мощността на двигателя на BMW M5 е точно 600 к.с. и 750 Нм, уточниха от компанията. Това е туин-турбо V8 с обем 4,4 литра, който е изцяло модернизиран. Увеличето е налягането при впръскване на горивото, поставени са нови турбокомпресори, както и по-мощни системи за смазване и охлаждане. Изпускателната система е по-лека и осигурява по-спортен звук на двигателя.

Моторът работи в комбинация с преселективна 8-степенна скоростна кутия Steptronic, което позволява на седана ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Самата кутия също е преработена, като скоростите отново могат да се сменят чрез специални "пера", разположени на волана.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: BMWBMW M5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.