В Португалия отново ще има малко положения и трябва да сме по-точни, каза Киров

В Португалия отново ще има малко положения и трябва да сме по-точни, каза Киров

© LAP.bg

Треньорът на "Ботев" Николай Киров смята, че за отбора му ще е много важно да действа по-точно в атака в реванша с "Маритимо" след седмица. Двата отбора завършиха при нулево равенство в Бургас в първата среща от третия предварителен кръг в Лига Европа.


"Мачовете срещу "Маритимо" са тактическо надлъгване. В Португалия отново шансовете за гол ще бъдат малко и ние трябва да бъдем по-точни. Не успяхме да отбележим гол, но и не допуснахме, което е хубаво", каза КИров пред "Диема спорт".


"Маритимо" са компактни в защита и оставят малко шансове за отбелязване на гол. През първото полувреме ни липсваше последният пас, а през втората част имахме два шанса за гол на Виана и Неделев. Направихме хубави атаки, но в тази фаза се вкарва трудно. Може би прибързвахме малко. В 30-ия метър трябва да бъдем по-хладнокръвни, да избираме точните моменти и точните зони за центриране. Работата трябва да даде своите плодове нататък", каза треньорът на "канарчетата".




Той се надява в предстоящата седмица до реванша да анализира мача и да намери къде са слабите страни на съперника.


В неделя пловдивчани приемат ЦСКА в Първа лига. "Получиха се една-две леки травми и ще видим кой ще отпадне за мача с ЦСКА. Ще го играем на 100 процента. В първенството трябва също да се влагат всички усилия и който влезе в ротацията, трябва да се представя като титулярите. Неделев получи спазъм и просто искахме да го предпазим. Утре ще разберем неговото състояние", добави Киров.