"Горещи точки" в Либия? Елисейският дворец каза не!

От президентството обявиха, че планът няма да бъде изпълнен
Обновена: 27 юли 2017 23:07 | 27 юли 2017 22:52,
8
"Горещи точки" в Либия? Елисейският дворец каза не!
Снимка: архив Reuters

В четвъртък от френското президентство заявиха, че планът, обявен от държавния глава на страната Еманюел Макрон за създаването на регистрационни центрове за мигранти в Либия това лято "в момента не може да се приложи“ поради съображения за сигурност, предава AFP.

Още по темата

Служител от президентството отбеляза, че Франция вместо това ще проучи възможността да се поставят „горещи точки“ в Либия, Нигерия и Чад, посочва "Фокус".

Той допълни, че се надява "в кратък срок“ те да бъдат отворени в Либия.

По-рано днес френският президент Еманюел Макрон обяви, че Франция планира да отвори приемни центрове в Либия, които да пресяват хората, които искат да стигнат в Европа.

Според него "горещите точки" ще спрат хората, които не отговарят на критериите за предоставяне на убежище, да не предприемат рисковете от прекосяването на Средиземно море.

Европейската комисия отказа да коментира, преди да се запознае с детайлите на предложението, което изглежда не е консултирано с Брюксел.

Досега инициативи за отсяване на имигрантите, които търсят закрила, от тези, които се насочват към Европа заради по-добрия живот и работа, не са били прилагани извън територията на Съюза. Европейската комисия само е открила няколко информационни офиса в Африка, за да запознава кандидат имигрантите с условията да се установят в Европа.

"Горещи точки" извън границите на Европа предложи премиерът Бойко Борисов през 2015 г. с идеята да се пресяват имигрантите в Турция, но тя не срещна подкрепа от европейските лидери. Вместо това ЕС създаде 11 такива приемни центрове в Гърция и в Италия, където идентифицира новопристигащите и преценява молбите им за убежище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Какви тела само! Не като нашите шкембелии.
4
1
 
9
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
от каналджийството се пълнят партийни каси...
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Каналджийството е у нас само и може много бързо да бъде спряно, като се поставят камери и се пращат от други държави гранични полицаи. На всяк смяна по един стига и каналджийството много бързо ще секне. Гаранция! И евентучално да се стреля и да се връщат всички, които се заловят. Като научат другите, че не става да се минава и ще се откажат. А каналджиите се знаят от всички и е най-лесно да се заловят или следят какво правят. Решения има много, но няма мъже с топки,а само пeдaли.
2
4
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Макрон трябва да приема либийци,защото са на това дередже точно заради фенския президент Саркузи,който без да пита нито ООН,нито НАТО нито Съвета за сигурност и изпрати самолети да бомбандират Либия без никаква причина...в прочем имаше причина,Кадафи си поиска парите дадени за президентската кампания на Саркузи. Кадафи си поиска парите и за това,че при освобождаването на нашите медици,Саркузи обеща да построи атомна централа в Либия и излъга Кадафи...
1
0
 
19
 
! Отговори
qwno qwno qwno преди 6 години
Все по явно става, щом се дърпат и искат първо да ги вкарат, а после да преценят дали могат да останат, ясно става положението. Прочетете само "информационни офиса в Африка, за да запознава кандидат имигрантите с условията да се установят в Европа." Т.е имигранти, не бежанци, настаняване, евала.