Porsche изтегля 22 000 коли, манипулирали данни за газовете

Фирмата ще поеме разходите по изтеглянето на автомобилите
27 юли 2017 21:50,
5
Porsche изтегля 22 000 коли, манипулирали данни за газовете
Снимка: архив Reuters

Софтуер, манипулиращ данните за емисиите отработени газове, е открит при автомобили на Porsche, съобщи днес германският министър на транспорта Александър Добринт, цитиран от ДПА.

Ще бъдат изтеглени 22 000 автомобила от 3-литровия дизелов модел Porsche Cayenne TDI, който все още е в производство, каза министърът. По думите му властите ще наредят задължително изтегляне, както е правено и в предишни подобни случаи.

От модела 7500 коли са били регистрирани в Германия и около 22 000 в Европа.

Откриването на манипулиращ софтуер е станало благодарение на тестове, извършени от германските власти, уточни Добринт, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Porsche ще поеме изцяло разходите по изтеглянето, каза министърът, допълвайки, че оттегля сертификацията на колите.

По думите му няма обяснение защо автомобилите са били оборудвани с този софтуер, предвид че технически те могат да спазват ограниченията за емисиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В своята си фирма собственикът може да си назначи цялата фамилия, любовниците си и всеки друг, когото си поиска.Фирмата си е негова, каквото иска - това прави.Ти като портиер ще вземаш 390 лв. чисти, ако изобщо те вземе на работа, а любовницата му може въобще да не идва на работа, а да получава 5000лв.Така преценил, пък и тя може да върши по-добра работа от теб.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1След като фирмата е моя, мога да назнача който си поискам там. Ако въпросния човек не е кадърен си е мой проблема и аз ще губя от това че той е там. От къде на къде ще давам отчет на теб?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В долния пост има един минус. Това, какво означава? Признание,че се еб-еш с шефа или си негов роднина? Капитализмът в България може да се опише само по един начин: "секс и кръв".
1
2
 
5
 
! Отговори
Тъп преди 6 години
Аз съм много глуп***в. Да имам достъп до неща, които хората нямат или казано по-точно не искат да имат.Вече няколко хиляди години гледам хората и ми е трудно. Почвам да губя интерес.ОТГОВОРЕТЕ! ЗАЩО НЕ ИЗВАДИТЕ НА СВЕТЛО СТАТИСТИКИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С НЕЩА КАТО ПРОБЛЕМИТЕ МЕЖДУ ХОРАТА.ЕТО, СЕГА ЩЕ ВИ ДАМ ЕДИН ПРИМЕР:-ФИРМИТЕ (ИМЕНАТА НА ШЕФОВЕТЕ)-ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ-СЛУЖИТЕЛИ С КРЪВНА ВРЪЗКА С ШЕФА-СЛУЖИТЕЛИ СЪС СЕКСУАЛНА ВРЪЗКА С ШЕФА(СЪПРУГА, БРАТ, РОДНИНА)ТРЯБВА ДА КАТЕГОРИЗИРАТЕ ФИРМИТЕ!