Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Част от пловдивското БСП се изправи срещу лидера си Георги Гергов

3 коментара
Част от пловдивското БСП се изправи срещу лидера си Георги Гергов

Социалисти от Областния съвет на БСП-Пловдив се разграничиха от позициите на своя председател Георги Гергов и поискаха националният съвет на партията да разясни дали други подкрепят тезите му.

Това стана ясно от писмо на местната организация до ръководството на "Позитано" 20, публикувано в агенция "Фокус" в четвъртък.

"Той окончателно демаскира своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и лична лоялност към Бойко Борисов", пишат за Гергов местните партийци.

Повод за реакцията им е интервюто на Гергов пред бТВ преди дни, в което той заяви, че е искал коалиция с управляващите и описа премиерът Борисов като "носител на мира в Европа".

Представители на левицата в Пловдив обаче изтъкват, че мнението му е в противоречие с официалната позиция на партията и според устава следва да се информира ръководството, а не да се нарушава единодействието в партията. Сходна позиция преди дни изтъкна и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която обясни, че действията на Гергов са "задкулисни" и са символ на паралелната държава.

"С поведението си в обществото, Председателят на Областния Съвет на БСП нееднократно е давал доказателства за своята близост със среди и личности, изповядващи ценности, противоположни на идейната и морална платформа на БСП", пишат от пловдивската организация на левицата.

Според тях проявите му на лично противопоставяне срещу Нинова, чието управление според него вреди на партията, са "пряко доказателство" за стремежа да се овладее ръководството на столетницата и тя да стане "безидейна патерица на ГЕРБ". Отбелязват и че партийната организация в региона е в "кризисно състояние" главно заради Гергов.

Георги Гергов бе изключен от Изпълнителното бюро на партията след скандала "ЦУМ-гейт", но остана председател на пловдивската организация. Първоначално част от местните партийци го подкрепиха, но после се оказа, че други са против това да остане на ръководното място.

Представители на местната организация искат да се самосезира Общопартийната контролна комисия и Градската контролна комисия на партията, както и Националният съвет да обясни категорично дали подкрепя неговите тези.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. daskal
    #3

    Като изключим, че БСП не е пловдивскотО, а пловдивскатА - останалото е окей.

  2. Bлaдo
    #2

    брееееЙ! - то съвсем като средновековното въстание на свинаря Йвайло, бе...

  3. ivancho ivanov
    #1

    Какво представлява БСП, ако не Българска стопанска партия?Заспиват закоравяли марксисти, събуждат се, същите хора, убедени социалисти, но вече богати капиталисти! Единственото е заедно с "колебанието с руската партиина линия"! Карали се, някакъв Гергов с някаква Нинова!Да се научим както гледаме, тъй да съдим! С главите, през пушилката! Това е БСП, но я да погледнем останалите ни политици! Що за такива са десните "хвани единият, па удари дтугият"! Не може българинът да издигне един свестен за известно време, после друг- абсолютно условие е на дело за ЕС и НАТО! Без разкрачване, без "обръчи от фирми"...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.