Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Турция не иска политическото напрежение да навреди на икономическите връзки с Германия

1 коментар
Бинали Йълдъръм

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви пред ръководители на германски компании в Турция, че неговата страна не иска да допусне политическото напрежение да навреди на икономическите връзки с Германия, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Йълдъръм каза, че Анкара не иска политическото напрежение да ескалира и че е важно политиците да гарантират, че техните спорове няма да се разпространят и да навредят на търговията.

Турският премиер се срещна с директорите на 19 германски компании, които имат инвестиции в Турция, сред които Сименс, Бош, Мерцедес, Алианц и други, посочи ДПА, позовавайки се на телевизия НТВ.

Срещата идва на фона на твърдения, че властите в страната проверяват германски фирми в Турция в рамките на разследването срещу ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация), която Анкара обвинява за неуспешния опит за преврат през юли миналата година.

Турските власти оттеглиха тази седмица искане за информация от Германия за около 700 компании, които Анкара подозира, че подкрепят тероризма. Те заявиха, че искането е било резултат от "грешка в комуникацията".

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. анита хегерланд
    #1

    Това е натиск, за промяна в условията. Турците искат да печелят повече.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.