Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Груевски обсъдил с българския посланик в Скопие договора за добросъседство

3 коментара
Груевски обсъдил с българския посланик в Скопие договора за добросъседство

В интерес на Македония е да развива и укрепва отношенията си с България, защото напредъкът на страната към евроатлантическа интеграция е от взаимен интерес. Това бе заключението от среща на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски с българския посланик в Скопие Иван Великов Петков, предаде в четвъртък агенция МИА.

Петков е заявил, че подписването на договор за добросъседство ще уреди един изключително важен въпрос и ще осигури на Македония още един партньор и поддръжник в усилията ѝ да стане член на ЕС и НАТО, се посочва в изявление на ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски същевременно похвалил ангажимента на България да помогне на Македония в изпълнението на тези цели, смятани за главен приоритет и от ВМРО-ДПМНЕ. Партията, посочил той, е работила усилено за хармонизирането на позициите на двете държави в съставянето на справедливо споразумение.

Липсата на прозрачност, демонстрирана според Груевски от сегашното правителство на Македония при воденето на този процес, е довела до нарастващи безпокойства, изразявани както от обществеността, така и от експерти.

"ВМРО-ДПМНЕ представи няколко конструктивни предложения. Ако те бъдат включени в крайния проект, споразумението ще бъде в значителна степен одобрено и ще осигури ясен пример на искреност, демонстриран и от двете страни за подобряване на отношенията", заяви още Груевски.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Nikola Nikolov
    #3

    Дори не знам - какво точно е продиктувало съгласието на нашия посланик , та да се срещне с този българомразец???!!!

  2. неандертал
    #2

    M-да. Този бивш вожд на племето оттатък границата предлага промени в правилата за пушенето на лулата на мира. Тя има два края, но се пуши само от единия. Не можеш да всмукнеш от другия.

  3. Калико Джо
    #1

    Нещо почна да омеква този върл македонски "патриот". Да се надяваме, че същото ще сторят и огледалните му образи от тази страна на границата.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.