Чужбински мераци за българския! Сричат, пеят и играят

Хора от 5 континента учат А, Б, В-то ни във Велико Търново
27 юли 2017 12:30,
20

За 40-и пореден път чужденци от пет континента в продължение на три седмици учат български език във Великотърновския университет.

Всички те са на различна възраст и с различни професии, а някои дори разказват пред Bulgaria ON AIR, че започнали да учат езика в страните си много преди да дойдат в България.

Чужденците усъвършенстват граматиката и правописа и се докосват до фолклора, традициите и обичаите ни. Повечето от дошлите на семинара вече владеят езика ни и идват, за да надградят познанията си и да опознаят отблизо културата ни.

А приятелствата с хора от цял свят, които създават по време на семинара, ги карат още повече да обикват страната ни и да мечтаят един ден да живеят тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам възможност да се срещам всеки ден с голяма част от тези млади хора. Много възпитани и културни. С огромен интерес към българския език и историческите забележителности.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учат езика на една изчезваща нация. След 50 години ще са много търсени от преводачи и историци
14
1
 
3
 
! Отговори
кебапчета преди 6 години
Още един автогол за т.нар. български работодатели когато видите англичанин и азиатец че дори и бг ром индо да говори на що годе правилен български език ми се обадете и да българския е горе долу труден език та успехи с вноса на неграмотна работна ръка от чужбина ...........
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И откъде точно са тези чужденци?
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A нас някой няма ли да ни пита дали ги искаме?! Всички чужденци да се махат!
11
2
 
21
 
! Отговори
мда преди 6 години
Българския език е труден език и всеки който има желание и упорството да го учи е за похвала :) добре са дошли да научат повече за нас и историята ни. Дано да останат с добри впечатления. Познавам доста чужденци, които са проявявали интерес и с течение на времето той само се е засилвал.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснали сте да споменете колко точно са тези чужденци. Ако съдя по видеото са не повече от 20 души. Че ние издухахме ингилизкия език, бре, къде са тръгнали наглосаксонците да се сравняват с нас.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Чужбински мераци за българския! Сричат, пеят и играят "".......................Трябва да излезем от ЕС да се присъединим към Евразийския Съюз ... да видим дали пак ще "Сричат, пеят и играят"Нали така, другари ?
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за дума е "чужбински" ?
7
4
 
9
 
! Отговори
е преди 6 години
Ще дойдат за да им дава Домусчиев 500лв Да бе да
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГеоргиевНито е качествено, нито е евтино вече. 8 хил. евро на година и им преподават на английски. Добре, че са схватливи децата, та след първата година започват да говорят български, иначе...ако чуете как български преподавател говори английски, ще се гръмнете!
5
1
 
14
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен4Основно идват тук за да учат медицина. Защото тук обучението е качествено и най-евтино.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"МИСЛЯ,ЧЕ ИДВАТ ЗА ПАСПОРТ ЗА ЕС ,ОТ ТАМ ЗА ГЕРМАНИЯ."Логика? Колко хора от Китай учат немска филология в Германия, защо му е на някой да учи българска филология в Китай, за да отиде в Германия? Да не говорим, че българско гражданство едва ли се дава лесно ако не си македонец. Да е живо и здраво това мило момиче.
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотно. Ако случайно някой от тях някога прочете този коментар, поздравявам го. :) Винаги са добре дошли в България щом искат да опознаят езика и културата ни.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да са живи и здрави! Дано да имат реализация!
1
14
 
14
 
! Отговори
АМА ГОЛЯМ СМЯХ ! преди 6 години
смях ,подарък от този,който е писал статията. или , който го е подучил:....в продължение на три седмици учат български език..........започнали да учат езика в страните си много преди да дойдат в България................усъвършенстват граматиката и правописа..........идват, за да надградят познанията си.........., ги карат още повече да обикват страната ни и да мечтаят един ден да живеят тук...МИСЛЯ,ЧЕ ИДВАТ ЗА ПАСПОРТ ЗА ЕС ,ОТ ТАМ ЗА ГЕРМАНИЯ.