Ивелин Попов попадна в идеалния отбор в Русия

Ивелин Попов попадна в идеалния отбор в Русия

© LAP.bg

Българският национал Ивелин Попов получи ново признание за добрите си изяви в Русия. Халфът на "Спартак" (Москва) попадна в идеалния отбор на втория кръг на Премиер лигата. През миналия уикенд шампионите завършиха 0:0 като гост на "Уфа", но според всички анализатори в Русия Попов се е представил на ниво.


"Цифрите доказват, че българинът беше най-добър за своя отбор в мача. Макар че "Спартак" не успя да победи "Уфа", Попов няма от какво да се срамува в играта си. Българинът даде 7 ключови паса, които доведоха до голови положения за тима му. Постоянно изостряше играта и при първа възможност стреляше. Статистиката сочи, че нито един друг футболист на "Спартак" не е играл повече с топката в половината на "Уфа" от Попов", пишат в Русия.


Според авторитетното издание "Советский спорт" лидерът на националния отбор започва силно сезона въпреки упоритите спекулации за негов трансфер през лятото. Попов е твърд титуляр в схемата на треньора Масимо Карера.




От началото на сезона шампионът "Спартак" още няма победа, като записа две равенства. Идния понеделник Попов и тимът му се изправят срещу "Краснодар" в първия двубой на своя "Арена Откритие".


Преди да подпише със "Спартак", българинът игра именно за "Краснодар" между 2012 и 2015 г.

Ключови думи към статията: