Мощите на "Св. Панталеймон" – за първи път у нас

Намират се в "Св. Седмочисленици", у нас ще са два дни
27 юли 2017 11:15,
16

Българската православна църква чества празника на Свети Великомъченик Пантелеймон. Днес почитаме и Св. Седмочисленици - светите братя Кирил и Методий и техните петима най-известни ученици.

За пръв път посрещаме в България чудотворната икона и мощите на Св. Пантелеймон. Множество миряни се събраха пред столичния храм "Св. Седмочисленици",  за да присъстват на събитието, предаде Bulgaria ON AIR.

Патриарх Неофит ще отслужи празнична света литургия, а мощите на Св. Пантелеймон ще останат у нас в следващите 2 дни. Вярва се, че иконите и мощите му даряват вярващите с чудотворно целение.

"Усещането не може да се обясни, то идва от вярата на човека. Ще се поклоня пред мощите за здраве на целия български народ. Вярата носи много и тя не е само в църквата", споделиха част от събралите се хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е богохулство!. Нито един народ не хули Бога, както ние тук в тази държава и после се учудвате , че ви се стоварват проблеми, неприятност и болести.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не сте се събрали от един отбор ***! Научете се първо да четете, после да разбирате това което четете, а за мъдрост да не говорим....тя идва от възпитанието, вярата и интелигентността на родителите. За жалост нищо от това не притежавате...
8
6
 
1
 
! Отговори
До Пенчо преди 6 години
Не е така. Дяволът реално нищо лошо не е направил. Искал е просто да бъде подобен на Бог, защото Бог е съвършен, а Луцифер се стреми към съвършенство. И онзи ми ти Бог, решил да го принизи, за да няма равен. Това показва, че Бог е завистлив и ревнив. Библията съдържа само едната гледна точка - тази на Бог. Казах ти да прочетеш малко сатанистка литература, за да разбереш и другата страна.
7
1
 
3
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Светкавиците са електричество. То е видимо при определени условия.
6
6
 
2
 
! Отговори
До Пенчо преди 6 години
А ти знаеш ли защо Исус никога няма да се върне, както е обещал? Ето 2000 години минаха, а той никакъв го няма още. В Библията ти не пише отговора, затова аз ще ти кажа. Исус няма да се върне, защото Луцифер е прочел Библията т.е. Божия план и знае, че ако започне Апокалипсиса, няма да победи. Затова Дяволът си осигурява вечно съществуване, като не предизвиква Края на дните. Ако прочетеш малко сатанистка литература, ще научиш доста неща. Ама ти само тая Библия четеш...
5
4
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Електричеството може да се краде, да се измери, да кара крушките да светят и машините да работят. Може и да те шибне, ако пипнеш кабел, по-който тече. А литературният ви герой може ли да прави нещо? Електричеството е по-могъщо от бога ви, защото то реално има ефект върху света. Нищо, че е невидимо за просто око.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е за тези, които са от София - чудесно, а тези, които не сме, да му мислим...
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТо и електричеството е невидимо, ама съществува. На него вярваш, а на свръхестественото -не.
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Св. Бойко няма ли скоро да ги покажат и тях, къде се забавиха...
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е то религията... да се кланяме на кокали на умрели хора и литературни герои от стари книги...