Кметът на Бургас иска общината да стопанисва плаж безплатно и да има право да замерва шума в заведенията

Кметът на Бургас иска общината да стопанисва плаж безплатно и да има право да замерва шума в заведенията

© Юлия Лазарова

Община Бургас да има право да стопанисва един плаж безплатно и да може да замерва шума в заведенията след полунощ. Това поиска кметът на града Димитър Николов в интервю за Би Ти Ви.


По думите му, ако общината стопанисва безплатно един плаж, тя ще може да го управлява по-социално и ще изгради рампи за инвалиди. По този начин всички хора със затруднено придвижване също ще могат да посетят морето.


"От друга страна, общините са неглижирани в контрола на шума в заведенията след полунощ, въпреки че получаваме много такива сигнали. Ако се даде право на местната власт да замерва шума и да санкционира, ще е много по-лесно. В момента стоим безучастно, получаваме информация, която трябва да препратим към регионалната здравна инспекция", каза още Николов.




Той добави, че с назначаването на Валери Симеонов за вицепремиер са проличали голяма част от проблемите по Черноморието, тъй като той се заел лично да ги реши.


"Работил съм с него и преди това, тъй като е бил председател на общинския съвет в Бургас. Той отстоява принципите и позициите си, боец е и ще доведе докрай битката за Черноморието", заяви Димитър Николов.


Той уточни, че има сериозен ръст на катастрофите в града спрямо миналата година. 60% повече произшествия са станали, като те се дължали основно на големите опашки от автомобили, които се образували в града. С изграждането на 4-лентовия път до Слънчев бряг догодина и северната част от Околовръстното шосе на Бургас, през които ще се пренасочва трафикът от магистрала "Тракия", проблемът щял да се реши.