Полицията се нуждае от свидетели, за да разкрие по-бързо последните случаи на насилие

Христо Терзийски

© Анелия Николова

Христо Терзийски

Директорът на "Национална полиция" Христо Терзийски призова в ефира на Нова телевизия всеки, който е станал свидетел на случаите на насилие в страната в последните дни да сигнализира и да даде показания. Той уточни, че се води сериозно разследване на двата побоя в София през последната седмица, както и на убийството в Пловдив вчера.


Случаите на агресия започнаха с нападението на майка и дъщеря, които са нотариуси, в центъра на столицата. Те бяха бити от двама души, които дори ги влачели по земята. Жените все още са в болница, но са без опасност за живота. Последва побой над журналиста от БНТ Иво Никодимов, който беше атакуван от трима души в Борисовата градина. Той е със счупен нос, като претърпя и операция. Вчера пък с огнестрелно оръжие беше убит бизнесмен, който разхождал кучето си в пловдивския парк Лаута.


Нито от тези престъпления не е разкрито, нито има заподозрени, уточни Терзиев. Той добави, че се проверяват всички записи от камерите на местата, където са извършени престъпленията, но до сега не е установено нищо конкретно. Именно заради това полицията се нуждаела от свидели, които да дадат показания, за да бъдат разрешени по-бързо случаите.




Терзийски разкри, че при убийството в Пловдив кучето на застреляния бизнесмен е стояло до него завързано, а това по думите му можел да направи само стопанина му. Той каза още, че към момента не е установено загиналият да е бил в усложнени отношения с някой от семейството си или със свои бизнес партньори. Не се изключва нито една версия за убийството, като дори съществува хипотеза за моментно спречкване.


Нападателите на двете жени пък действали професионално и предприели всички мерки да не бъдат идентифицирани от камерите. При случая с Иво Никодимов положителното било, че журналистът е видял единия си нападател, което ще помогне в издирването на тримата го атакували младежи.