Неймар донесе победа на "Барселона" над "Манчестър юнайтед"

Неймар донесе победа на "Барселона" над "Манчестър юнайтед"

© Reuters

Бразилската звезда Неймар вкара единствения гол при победата на "Барселона" с 1:0 над "Манчестър юнайтед" в турнира "Интернешънъл чемпиънс къп". Преди няколко дни нападателят се разписа на два пъти и срещу "Ювентус" (2:1) и показа, че се намира в отлична форма.


Неймар беше точен в 31-ата минута, когато стадион "Федекс фийлд" в Мериленд избухна. Меси пусна хитър пас за Неймар, Антонио Валенсия не успя да попречи на бразилеца, който се завъртя и опъна мрежата зад Давид Де Хеа.


Неймар донесе победа на "Барселона" над "Манчестър юнайтед"

© Reuters




Макар че падна само едно попадение, двубоят беше много интересен и изпълнен с положения за двата отбора. И двамата треньори заложиха на голяма част от основните си футболисти, но след почивката бяха направени множество промени.


Турнето на "Юнайтед" в Щатите приключи, докато "Барселона" ще се изправи срещу "Реал" (Мадрид) на 30 юли.


В същото време бащата на Неймар обяви, че всички данъчни обвинения към футболиста в Бразилия са свалени.


"Много се радвам, получихме известие, че случаят е приключен и обвиненията към Неймар са изчистени. Процесът е официално затворен и доказва законността на всички ни действия", съобщи бащата на играча чрез изявление до медиите.


Федералната данъчна служба на Бразилия обвини Неймар през 2015 г., че е избегнал плащане на 63 млн. реала (19.94 млн. долара) данъци върху доходите, получени от футболните клубове "Сантос" и "Барселона", и спонсорите му между 2011 и 2014 г.


Все още обаче има възможност за ново дело, предявено от федерални прокурори. Според бащата на играча Неймар-старши то вече е било отложено.


Бъдещето на Неймар на терена е предмет на спекулации, като играчът е свързан в испански и френски медии с трансфер в ПСЖ. Браизлецът заяви през миналата седмица, че се чувства щастлив в "Барселона".