"Ботев" се изправя срещу неизвестната "Маритимо"

"Ботев" се изправя срещу неизвестната "Маритимо"

© LAP.bg

"Ботев" (Пловдив) мечтае да прескочи третия предварителен кръг на Лига Европа. Всичко минава през задължителна победа над "Маритимо" тази вечер на стадион "Лазур" в Бургас.


Пловдивчани ще разчитат на невероятната си домакинска серия в европейските турнири, която се простира повече от 20 години. За последно "Ботев" загуби на собствен терен в Европа през сезон 1993-94, когато отстъпи с 2:3 на "Олимпиакос".


От тогава "канарчетата" записаха седем победи и две равенства у дома, в които са допуснали едва три гола.




Днешният съперник "Маритимо" е неизвестна, както уточни и треньорът на "Ботев" Николай Киров.


"Имаме проблем с разузнаването на "Маритимо". Успяхме да гледаме само контролни мачове, а в тях никога не можеш да си сигурен, че това е истинското лице на един отбор", каза Киров.


Николай Киров е уверен в силите на своя отбор.

© LAP.bg

Николай Киров е уверен в силите на своя отбор.


Той няма проблеми с контузени и ще може да разчита на всичките си основни футболисти. Треньорът обясни, че има натрупана умора сред някои от играчите му.


Двубоят вероятно ще бъде последен за нападателя Омар Косоко, който чака трансфер.


"Той постъпи много коректно, уговорката ни беше да остане до лятото, но подписа нов договор и позволи ние да водим преговори за негов трансфер. Косоко изяви желание да ни помогне с "Маритимо", но вече е на 29 години и иска да играе в чужбина. Има предложение от ОАЕ, каза президентът на "Ботев" Ангел Палийски.


Проблеми имаше и за "Маритимо", след като португалският тим пристигна у нас в последния възможен момент. Съставът не можа да излети от летището на остров Мадейра във вторник, заради бури над Атлантическия океан, а вчера чартърът се забави.


Делегацията на португалците пристигна доста късно в Бургас.

© LAP.bg

Делегацията на португалците пристигна доста късно в Бургас.


Всичко това промени програмата на гостите, които изместиха тренировката си на стадион "Лазур" за по-късно.


"Ботев" има много силни индивидуалности, но в същото време тези играчи се представят отлично като колектив. За нас няма да е лесно, защото 12 играчи си отидоха, а 12 други дойдоха", каза треньорът на "Маритимо" Даниел Рамош.


Според него нищо в битката между "Ботев" и португалците няма да се реши в първия двубой на българска земя.


Двубоят на стадион "Лазур" е тази вечер от 20.30 ч. и ще се излъчва пряко в ефира на "Диема Спорт".

Ключови думи към статията: