Бойни машини на САЩ и България ще са изложени във Военна академия

COMMANDO Select на военния парад за Гергьовден през 2016 г.

© Юлия Лазарова

COMMANDO Select на военния парад за Гергьовден през 2016 г.

Бойна техника на въоръжение в армиите на България и САЩ ще бъде изложена днес в района на Военната академия "Георги С. Раковски" в София. Всеки, който желае, ще може да разгледа американски бойни машини М 1126 "Страйкър" от състава на 2-ри Кавалерийски полк и бронирани бойни машини MSFV "COMANDO SELECT" от поделение 56040 – Благоевград.


Те ще бъдат изложени от 11.00 ч. до 13.00 ч., а влизането в района на академията ще бъде през входа от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82.


Българските и американските военнослужещи ще запознаят посетителите и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.




Американските сили който са 130 души и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 24-28 юли 2017 г. за участие в съвместно учение в Македония.


Производителите на "COMANDO SELECT" и на "Страйкър" са част от участниците в търга за доставка на бойни машини за пехотата за българските сухопътни войски, която трябва да бъде задвижена до края на годината.

Ключови думи към статията: