Антъни Иванов: Във финала умората натежа

Антъни Иванов: Във финала умората натежа

© EPA

Антъни Иванов прие със задоволство осмото си място на финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство в Будапеща. Младежът, който е само на 18-години обясни, че е отпаднал физически в края.


"Във финала умората натежа. Все пак това ми е трето плуване на 200 метра за два дни. Не очаквах да бъда на финал, чувствам се супер сред най-добрите на планетата. Атмосферата беше уникална, особено като излизаха двамата унгарци публиката вдигна страшен шум", каза Иванов пред БТА.


Той е третия българин плувал на финал на първенство на планетата след Денислав Калчев и Михаил Александров. Във финала Антъни се класира осми с 1:55.98 минути.




Българинът стартира силно и се движеше шести, но във втората половина на дистанцията отпадна физически и не успя да подобри постижението си от сериите - 1:55.55 минути.


"Осъзнавам, че постигнах нещо значимо, вчера и днес буквално ми подпалиха телефона. Остава ми още една дисциплина тук - 100 метра бътерфлай в петък, а след Будапеща започвам подготовка за световното за юноши в Индиаполис", добави плувецът.

Ключови думи към статията: