Видео: В Америка се кланяме не на правителството, а на Господ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпространи в сряда цитат от речта си на политически митинг в Охайо, в която заявява: "В Америка се прекланяме не пред правителството, а пред Господ".


В "Туитър" той изписа изречението само с главни букви, вероятно за да подчертае още повече значението, които им предава. "В Америка се прекланяме на когото и на каквото си искаме. Мисля, че някой е хактал профила на Тръмп", коментира Иън Бремър от института "Юрейша".




Всъщност, това не е първият път, когато Доналд Тръмп заявява подобно нещо. Той го направи на няколко пъти по време на предизборната си кампания, въпреки че в християнските среди е възприеман нееднозначно заради няколкото си развода и начина си на живот.


"Пристигнах тук, в сърцето на Америка, далеч от блатото във Вашигтон, за да бъда с хиляди истински американски патриоти", каза той сред възторжените аплодисменти на привържениците си. "Тук съм тази вечер, за да пробия филтъра от фалшиви новини и да говоря директно на американците", добави той сред дюдюкания и освирквания по адрес на журналистите.


"Това беше трудна седмица за медиите, защото ги накарах да пътуват с нас из страната и да прекарат известно време с десетки хиляд игорди американци, които вярват и защитават нашите ценности, култура, граници, цивилизация и нашия велик американски начин на живот."


Думите му идват в момент, когато той непрекъснато напада собствения си министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс до степен, че се наложи не само републиканци, но и демократи за го защитят от критиките на президента само половин година след назначаването му.


Администрацията на Белия дом е в поредна фаза на нестабилност, като американски издания, както и агенция "Ройтерс", твърдят, че е почти готов да подаде оставка и държавният секретар Рекс Тилърсън.

Ключови думи към статията: