Задържаната за трафик на мигранти активистка на НФСБ излезе от ареста

Анелия Велева

© "Фейсбук" профила на Анелия Велева

Анелия Велева

Активистът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Анелия Велева, задържана за участие в трафик на мигранти, е освободена от ареста по решение на Пловдивския районен съд, съобщи Би Ти Ви.


Причината е, че няма категорични данни, че е участвала в престъпното деяние. Двамата разследващи полицаи, свидетелствали срещу нея, са дали противоречиви показания. Адвокатът й пък заявил, че тя е "натопена".


Велева и петима нейни съучастници бяха арестувани при операция в неделя на магистрала "Тракия" при опит да превозят нелегални мигранти от турската граница към София.Според прокуратурата Велева и мъжа, с когото живее на семейни начала, пътували в пилотния автомобил на трафикантите, чиято задача била да разузнава дали на пътя има полицейски постове. Трафикантите натоварили петима нелегални мигранти край Синеморец, за да ги транспортират до столицата.




Велева е председател на структурата на НФСБ в Костинброд. Наложена й е най-леката мярка за неотклонение – "подписка".


Не бива по този нечистоплътен начин да се правят внушения, че партията или ръководството трябва да понесат отговорност, коментира пред БНТ ареста й лидерът Валери Симеонов. Той припомни, че активистите на партията са хиляди, а по нейна инициатива са засилени наказанията за тази незаконна дейност.

Ключови думи към статията: