Освободиха от ареста с "подписка" Анелия Велева

Нямало категорични данни, че е участвала в трафик на мигранти
Обновена: 26 юли 2017 19:11 | 26 юли 2017 18:56, Красимир Ангелов
46
Освободиха от ареста с "подписка" Анелия Велева
Снимка: 24 часа

Бившият координатор на НФСБ Анелия Велева бе освободена от ареста от Пловдивския районен съд, съобщи bTV.

Причината е, че няма категорични данни срещу нея, че е участвала в канала за трафик на мигранти. Заради това на Велева е наложена най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Още по темата
По-рано адвокатът на Велева подчерта, че тя е натопена.

В ареста обаче остават Калина Иванова, Дилян Николов, Калин Василев, сочени като организатори, както и двамата шофьори Любомир Тодоров и Николай Дюлгеров. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив.

Както е известно, Анелия Велева бе сред задържаните на магистралата при опит да превозят нелегални мигранти от турската граница към София.

От НФСБ излязоха веднага с декларация, с която остро осъждат всяко участие в престъпния трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

"Анелия Велева е била избрана за председател на НФСБ в Костинброд от членовете на местната партийна структура.

НФСБ осъжда остро каквото и да е участие в криминалното престъпление трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище", се чете в позицията на партията на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: арестАнелия Велева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Девойчето не се е занимавало с трафика,а само с посрещането,нахранването и пренощуването в Патриотичните заведения и изпращането по живо-по здраво на бежанците!И разбира се- да се издадат правилни документи за оказаните от името на Партията услуги!
35
1
 
4
 
! Отговори
kireza преди 6 години
И ПРАВИЛНО СА Я ПУСНАЛИ,ТРЯБВА ОЩЕ ДА ПОРАБОТИ НА МАГИСТРАЛАТА С ***.....НЯМА ГЛАДНО ДА УМИРА МОМИЧЕТО.....Я КОЛКО Е МЛАДА,А КЮЛОТИТЕ СА СКЪПИИИ .....
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали тази беше анелия на от пайнера?
33
1
 
10
 
! Отговори
нормално преди 6 години
мноого стаанаа;с трафик,със суджуци, с бухалки по морето и др..все хора от власта, кой координатор,кой съветник,кой депутат.прав е коментара"кога ще ги стигнем румънците"?????
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
basi redjepa e taq :D
31
4
 
9
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
Тиквата говори за румънски модел, но не сме ли почти 30 год закъсняли? Всеки знае какво стана с Чаушеску,а с бай Тошо-паметник му направиха, че и продължават да му се кланят. Дали някога ще я стигнем Румъния ???
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало категорични данни, че е участвала в трафик на мигрантиТо се знае, само в трафик на суджук!
29
1
 
19
 
! Отговори
Сали преди 6 години
Фанали някви да прекарват терористи.Голяма работа станала.Със сини лампи, че ги й спрели.Не ги е срам.Я ТУКА Иванчо ОТКРАДНАЛ 25 ЛВ. бържи в затвора .
28
3
 
17
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Аз чух,че една жена казала, че Анелия не е замесена в трафика. Тя се разхождала по пътя, и онея с белезници са я натикали в колата, тя се дърпала, но уви. Тя в такива дребни и ниско-тарифни игри не участва, на нея й дайте повече пари, все пак депутат ще става, няма да се излага я
27
2
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
А аз си мисля, че целия цирк го правят медиите. Поради каква причина е задържана? Какви са доказателствата че е съпричастна? Защо съда прецени, че може да я пусне?Ако е нямало доказателства, при задържането и, за пряко участие, кой е виновен и какво наказание е получил?МВР, Съдебна система и СМИ играят опасна игра с публиката. Точно като историята за лъжливото овчарче.
26
2
 
17
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Трябваше да я освободят, нали все пак някой трябва да продължи започнатото дело.След няколко дена и другите ще са на свобода, толкова от съда, на който не му харесва терминал 2 работи.
25
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-13,даже калинка е живяла в турция,сигурно е била командирована там от черкез-балевски,да вербува турски трафиканти на хора,и след,като е пристигнала в България,канала е заработил.
24
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Някой си,за парите,питай,баш питриота черкез-балевски,той е спонсора на калинка.
23
1
 
23
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
И колко пари струваше това справедливо решение на корумпираните съдийски ***?
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хе, не съм си и помислял, че тая ще получи ефективната присъда, която заслужава! Българския парламент е събрал далавераджии, некомпетентни политици, некадърни законотворци! Само се чудя до кога народе ще търпим да ни държат бедни и да се чудят защо държавата се обезлюдява... Народе!!!... да ги изкараме от удобния парламент и да отговарят за престъпленията си!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Що се сърдите на Държавата...."държавата" нищо не прави, защото всички са навързани като свински черва ... започне ли да се разплита - играта свършва. но там е проблема, че никога няма да започне да се разплита... никога! цветан-мустака в момента в който прекрачи границата, ще бъде ликвидаран, защото държи в ръцете дефакто всички!
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище...хм... какво има неясно тук ? ескортирала скакалците ? да! знаела ли е? ами естестевно, че е знаела. какво има тогава да се чака разследването и чак тогава да се излиза с някакво "политическо становище".борисов до сега да я е разкарал...
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съда, а не държавата е пуснал тая мома на свобода.Изобщо не разбирате от нищо, но плюете държавата.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е огледално отражение на народа.Народа е ***, държавата е кофти.Що се сърдите на Държавата.
17
4
 
26
 
! Отговори
Сънен преди 6 години
Българите взеха да се събуждат. Завчера беше подкупна нотариуска, вчера журналист пишещ по поръчка, да се надяваме утре да са политици! Хайде да е на късмет!