Временният председател на Софийския районен съд ще бъде награден

Стефан Милев ще получи грамота и служебна благодарност

© Анелия Николова

Стефан Милев ще получи грамота и служебна благодарност

Временният ръководител на Софийския районен съд (СРС) Стефан Милев ще бъде награден с грамота и служебна благодарност, защото бил успокоил обстановката в най-натоварения съд в страната. Милев оглави съда след оставката на предишния председател Методи Лалов, а вчера съдийската колегия единодушно избра титуляр за СРС.


Предложението за наградата, което беше гласувано от колегията на днешното й заседание, беше на члена на съдебния съвет Галя Георгиева и други, съобщи сайтът "Дефакто".


Юлия Ковачев попита за какво точно е наградата, след като Милев е издал най-много оспорвани заповеди за наказание. "Нямаме обективен анализ за свършеното през неговото управление, той е и.ф. председателят с най-много заповеди за дисциплинарни наказания, срещу които имаше много сериозни възражения, така че дали е успокоил обстановката, е съмнително", заяви Ковачева.


Според вносителя на предложението пък Милев имал сериозен принос за "успокояване на обстановката в СРС и съдийското самоуправление, изразено в протокола от общото събрание, както видяхме вчера". Избраният председател Александър Ангелов беше подкрепен от общото събрание на съдиите в СРС.