Нямало нито нужда, нито възможност за повече полицаи в София, доста били в "новия град" на морето

Директорът на главна дирекция "Национална полиция" в МВР Христо Терзийски

© Дневник

Директорът на главна дирекция "Национална полиция" в МВР Христо Терзийски

Шефът на главна дирекция "Национална полиция" в МВР Христо Терзийски заяви, че към момента няма нужда от засилено полицейско присъствие на определени места в София заради инцидентите с побой от последните дни.


Той обясни, че полицейските служители работят по план, който се казва единна разстановка. "В момента не може да се извадят повече служители, а могат да се променят само местата, където те да извършват обход. Към настоящия момент обаче не са необходими крайни действия или натоварване на полицаите с извънреден труд", коментира той. Терзийски увери, че вътрешното ведомство следи всеки ден ситуацията в София.


В понеделник и вторник в столицата се случиха две нападения през деня. При едното две жени - нотариус и нейната дъщеря, която е помощник-нотариус, бяха пребити на столичния булевард "Драган Цанков". При другото нападнат от трима мъже беше журналистът от БНТ Иво Никодимов.




По думите на Терзийски обаче не се забелязва зачестяване на подобни случаи, дори напротив - началникът на Първо районно управление, на чиято територия бяха извършени и двете посегателства, е докладвал, че от началото на годината няма регистрирани хулигански прояви, които да обособят това място като опасно за гражданите на столицата. Терзийски заяви, че разследващите нямат нови версии за двата побоя. За случая с Иво Никодимов разследващите работят по тезата, че е без мотив - по хулигански подбуди. Все още няма водеща версия за побоя над двете жени, защото те са в болницата и полицаите изчакват с разпита им, за да изследват евентуален мотив.


Накрая Терзийски отново увери, че МВР следи ситуацията и командирова служители, където е необходимо. Направи и уточнението, че "в момента имаме един нов град, който се намира на Черноморието и там сме командировали доста служители, защото имаме изключително голям град на територията на Слънчев бряг и Несебър".