Видео: Оазис, в който всеки може всичко, или бъдещето в новия филм на Стивън Спилбърг


През 2045 г. светът е неприветливо място и почти цялото човечество се е впуснало в търсене на огромно богатство и безгранична мощ, но във виртуалната реалност наречена "Оазис". Там хората попадат в утопична вселена, където всеки може да бъде каквото пожелае, да се срещне с герои от комикси, игри и филми, създадени основно през 80-те години на ХХ век.




Това е основната история в новия филм на режисьора Стивън Спилбърг - "Играч едно, приготви се", чийто първи трейлър беше представен по време на тазгодишното издание на фестивала "Комик кон" в Сан Диего.


Основното действащо лице е Уейд Уотс (Тай Шеридън), младо момче, което ежедневно играе в "Оазис", за да избяга от реалния свят. Там той започва да търси лотариен билет, скрит от създателя на играта Джеймс Холидей (Марк Райлънс). За да го намери обаче, трябва да разгадае сложни пъзели, както и да преодолее смъртоносната конкуренция на всички останали играчи.


Филмът е базиран на книгата на Ърнест Клайн. Компанията "Уорнър брадърс" купува правата за екранизацията на романа ден след като издателството "Краун пъблишънг" купувата правата за публикуването му. Клайн е сценарист на филма заедно със Зак Пен, който е работил по сценариите на "Отмъстителите" (The Avengers), "Невероятният Хълк" и "Х-мен".


Световната премиера на "Играч едно, приготви се" ще бъде на 6 октомври 2018 г.

Ключови думи към статията: