В дрехи, обувки... пътници и шофьори крият злато на границата

Митничари от Малко Търново и Лесово хванаха над 1,5 кг накити
25 юли 2017 13:30,
5
В дрехи, обувки... пътници и шофьори крият злато на границата
Снимка: Агенция "Митници"

1557 грама контрабандни златни и сребърни изделия иззеха митничари на ГКПП  Малко Търново и ГКПП Лесово при разкрити три опита за нелегален внос.

Огърлица и обици от злато с тегло 322 грама са задържани на 22 юли при проверка на влизащ в страната от Турция автобус, управляван от турски гражданин. Под шофьорската седалка митническите служители от митническа мобилна група откриват черен найлонов плик, в който са увити масивните бижута.

Други недекларирани 408 грама златни и 511 грама сребърни накити са открити в  дамската чанта и дрехите на българска гражданка, пътуваща с автобус от Турция за България.

Автобусът с българска регистрация е пристигнал на ГКПП Малко Търново на 21.07.2017 г. около 1:30 часа. 

След  извършения паспортен контрол е подадено искане от граничарите за личен преглед на пътуваща жена в автобуса. Така в джобовете и в дамската чанта на пътничката са открити пакети, съдържащи недекларирани 131 златни и 244 сребърни бижута.

При друг случай, на 20.07.2017 г., около 20:30 часа вечерта, на ГКПП Малко Търново пристига автобус, управляван от румънски гражданин, превозващ туристи от Турция за Румъния през България. 

Шофьорът на автобуса е декларирал, че пренася 180 грама златни накити, за които е подал валутна декларация. При измерване на декларираното от него злато, митническите служители установяват, че то е 227 грама и надхвърля декларираното количество.

При последвалата митническа проверка на автобуса и багажа на пътниците, митническите служители откриват в стари обувки на шофьора, поставени в ръчната му чанта, още два пакета с недекларирани 89 грама златни изделия.

Цялото количество от 316 грама златни изделия е иззето.

Срещу румънския гражданин - шофьор на автобуса, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ-ТР граница е златна кокошка, ама куде отиват яйцата?
4
1
 
4
 
! Отговори
мангалките преди 6 години
Те онези, които не давате да им пишем името и на други места си ги крият, но след гинекологичния кабинет няма нищо скрито...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това време Тиквата плющи суджук!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура, хванахме някой, който е продавал злато с 5 лева горница ! Спасихме родната и световна икономика. Ай стига бе, Товаго правят всички в пограничните районни, щото друго препитание няма. и аз съм го правил 5-6 курса на ден и 3-4000 хилки. Кво лошо имаше ? Нито съм крал, нито нищо. Щях да ги регистрирам през митницата, но документите все им се струваха криви и все рушвети искаха... *** долни.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кокошкарска държава, за 300 грама злато се заяждат. Какво сега, и бижута ли да не носим?