Знаците, че организмът има нужда от повече полезни мазнини

Често ви е студено
20 юли 2017 11:45, Михаела Лазарова
0
Знаците, че организмът има нужда от повече полезни мазнини
Снимка: pixabay

Отслабването е труден процес. Изисква много жертви и стриктност в храненето, много диети демонизират мазнините като основен враг на тънката талия.

Мазнините обаче са жизненонеобходими на организма, за да функционира правилно. Ако сте на диета, която изключва мазнините от менюто, има риск тялото ви да започне да проявява някои симптоми.

Кои са знаците, че организмът ви има нужда от повече полезни мазнини?

1. Непрекъснато сте гладни.

Препълвате стомаха си със зеленчуци на обяд, но 2 часа след това отново сте толкова гладни, че сякаш не сте яли нищо от вчера. Установено е, че липсата на мазнини повлиява драстично хранителните навици. Когато избягваме мазнините, усещането за глад настъпва много по-бързо, а засищането е по-трудно.

Освен това мазнините ни помагат да контролираме преяждането. Ако изключваме напълно мазнините, рискуваме да преядем с иначе здравословни и нискокалорични храни, които в големи количества също не са полезни.

2. Често ви е студено.

Мазнините са необходими за терморегулацията в клетките. Ако имаме дефицит на полезни мазнини в организма си е възможно често да ни е по-студено, отколкото реално е. Генерирането на топлина в тялото се дължи на изгарянето на мазнини и трансформирането им в енергия. Това обаче не означава, че на хората с наднормено тегло им е винаги топло. Това са два различни процеса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари