Лимузината на Путин с най-мощния двигател в Русия

Ясни са всички агрегати за автомобилите от проекта "Кортеж"
13 юли 2017 19:10, Красимир Ангелов
46
Лимузината на Путин с най-мощния двигател в Русия
Снимкa: НАМИ

Появилите се напоследък твърдения за проблеми с финансирането на проекта "Кортеж", който трябва да направи новата лимузина за руския президент Владимир Путин, бяха категорично отречени от компаниите, работещи върху автомобила. Нещо повече – те разкриха нови подробности не само за колата на държавния глава, но и за останалите машини, които са предназначени за помощния персонал и охраната.

Пред агенция ТАСС началникът на отдела за развитие на перспективни технологии на НАМИ (Държавния научен център на Русия) – Кирил Казмирчук, обяви, че лимузината на Путин ще получи най-мощния двигател в историята на руското автомобилостроене. Това е V12 мотор с мощност 850 к.с. Той бе показан през миналато лято, но тогава се твърдеше, че мощността му е 860 к.с., а максималният въртящ момент 1470 Нм.

По думите на Казмирчук, в гамата мотори ще влязат още редови 4-цилиндров агрегат с 250 к.с., както и V8 с 650 к.с. Малкият двигател, както и V12 за лимузината на президента, са самостоятелна разработка на НАМИ, докато V8 агрегатът е правен съвместно с Porsche Engineering.

За двата по-големи мотора е предвидена 9-степенна автоматична скоростна кутия, докато за малкия ще се използва друга трансмисия. Двигателите V12 и V8 ще се предлагат също така и за бъдещия всъдеход, докато 4-цилиндровият агрегат е предназначен за минивана.

Федералната служба за охрана трява да получи 14-те готови машини до края на годината. От прес-службата на Владимир Путин вече обявиха, че той е имал възможността да види лимузината, като дори се е качил в нея, но от съобръжения за сигурност президентът все още не е возен в колата.

Още новини за автомобили вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пенко Купи си луноход и си го карай.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двигателя какъв е?
37
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
На хората от поколението с жълто ,им е простено да не знаят, чий е първия луноход !!!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравили са да нарисуват чистачките.
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кво му е на Путин такава кола ?!Нали народа много го обичаше ?Досега все скрит в Кремъл ли седеше ?На Шевролет Тахое лошо ли му беше да се вози 14 години ?!
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната фейк нюз за лимузината на Путин. Пускат такива на определено време за да не забравим за Вожда и бъдещата му кола.Ама е също като Лада - това ще правят, онова ще пускат ... и така вече мнооого години!А всъщност пускат само лъжливи новини!Ще харчат сума пари вместо да си купят или поръчат готови возила...По това се познава, че са глупави и лъжат.
33
5
 
7
 
! Отговори
Уточняващ преди 6 години
Бобииии, каруца да скове всеки може. Трудното е хем да е красива ,хем функционална, хем надеждна. Затова и са малко фирмите в свето които го могат. Руснаците се мъчат да се наредят сред тях, ама не е лесно. За сега чуваме както винаги само Ще, Ще, Ще... От десет години една лимузина за великия си президент не могат да направят. И като я направят, ще е вече остаряла, щото конкуренцията не спи.
32
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До анонименУмнико основната задача на този клас автомобили е да опазят пътниците живи при извънредни ситуации. Всикофруго включително външния вид е второстепенна задача.
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже каква грозотия. Толкова некадърен дизайнер не бях виждал. Нищо свестно не могат да направят ушанките.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ихаа, кви готини пластмасови тасове са и турили! Китайски ли са?
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предвидено ли е чердже за задната пейка? Райберите на вратите никелирани ли са?
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от съобръжения за сигурност президентът все още не е возен в колата.че кой е толоз луд да се качи в тоя кoвчег бе :)
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук разни нещастни нарко- гейове изпускат остра задушлива миризма все едно са в градска тоалетна " вестник Дневник" . То чистача на тоалетната не си върши работата, сигурно и той е от същия тип същества.
26
9
 
12
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Мотора е сигурно преработка от някой Кировец или по-точно са разработили двигателя, точно колкото и двигателя на новия Камаз. Преди време хващам един клип в тубата за Камаза - изцяло нова разработка, голяма товароносимост, абееси, тракшъни-мракшъни, въртре кабината нещо средно между Скания и Волво, а отдолу оборудван с мощните и икономични двигатели.........на Мерцедес Бенц......
25
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето едва наднича отзад.Така се пази от снайперисти
24
16
 
16
 
! Отговори
До запознат преди 6 години
Не бе , Сталин му начертал колата и той я откраднал.А Ленин е създал света , но на седмия ден е хванал сифилис от големия взрив.
23
10
 
9
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Връзките между Porsche и Русия са, бих казал, интересни: преди да построй завода в Цюфенхаузен /до Щутгарт/, Фердинанд Порше е бил и при Сталин с предложение в СССР да бъде построен завод/той е притежавал цялата разработка на т.н. "костенурка"/. Добре, че са му отказали!!
22
10
 
29
 
! Отговори
Кухофил преди 6 години
Най-убавата лимузина на всички времена след Москвич!
21
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една статийка, соршидния безродник да си направи сефтето с фалшивите еднолични монолози и фалшиви плюсове, няма лошо.
20
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е фалшива новина!Новата лимузина на Путин ще се движи само по газопровод.Така няма да бъде сваляна като руски самолет над Турция.Вероятен проблем е,че ще влиза вода ама ще се сложи канал за баня на пода.