БДЖ - реформи на финална права, купуват се нови мотриси

Държавата да помогне с още 224 млн. лв., иска директорът им
13 юли 2017 12:30, Анисия Иванова
14

От 15 до 30 нови мотрисни влака за БДЖ - това е част от реформата, към която върви държавната компания.

Заради главници, редовни лихви и наказателни лихви по заеми, взимани преди 2009 година, от БДЖ е бил изведен ресурс в размер на 615 млн. лева, равняващи се на 40 нови мотрисни влака.

Тези данни представи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на холдинга Владимир Владимиров.

Държавните железници са прескочили трапа на фалита около 2011-2012 година, посочи той, а сега реформите са на финалната си права.

"БДЖ е жизнено способно предприятие. Държавата на финалната права на реформите може да се намеси, да даде 224 милиона лева, които не стигат на железницата да погаси всички дългове, и оттам нататък вече е въпрос на държавата и на доброто управление на мениджмънта железницата да се развие", уточни Владимиров.

Преподаватели от три университета, заедно с експерти на БДЖ, на инфраструктурни компании и Министерството на транспорта разработват типажа на нови мотрисни влакове.

А септември месец трябва да стартира и процедурата за нов подвижен състав, добави Владимиров. Същевременно с това върви и рехабилитация на инфраструктурата, както и техническа проверка на влаковете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 6 години
БДЖ-ТО отново го е закъсало яко. Правете си сметка ако пътувате с обеден влак Бургас-София. Дори и в първа класа при температура над 45 градуса, без никаква климатизация може и да не дочакате гарата, за която пътувате. И се къндилка с 50-60 км/ч... 21-ви век в България! Но, пък има контакт 220 волта.
10
0
 
7
 
! Отговори
У назе крадат преди 6 години
БДЖ е единствено в Света където има откраднати над 1500 вагона ..няма уволнени няма осъдени..Разказах това в една република човека на среща помисли че го ментя ..доказва че не може да с е открадне даже и един вагон ..А У нас крадат милиарди ограбени от народа кървави левове/вкл чрез 20 % незаконен ДДС
9
0
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Комисия прави заданието за новите мотриси - университетски преподаватели избират мотрисите. Глупости - ще бъде избрана мотрисата посочена от ЕС, защото те ще дадат парите. Ало, специалистите, кой и къде ще поддържа новия подвижен състав при положение, че депата ги закрихте а тези които останаха могат да поправят само техника от преди 1970г, защото оборудването им е морално и физически остаряло. Може би ще ремонтирате на открито - гаражен коловоз - Подуене разпределителна до гърбицата.
8
0
 
9
 
! Отговори
куката преди 6 години
Разбира се ще има пак комисионни! Нали за това го върнаха този "боршош" на БДЖто, знае как се краде!Колко заводи за ремонт на вагони имаше?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, погледнете в Сърбия какво правят. До 5 години с 200км в час до Будапеща. Нови влакове купиха и всичко с кредити да му *** майката. И въпреки че са пред фалит кретат яко нагоре.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите турски вагонетки с нова тапицерия и контакт.Ъпдейта им ще бъде интернет, мерси чудя се как не са ви надушили европейските компании съдещи за закъснял транспорт.По 300 евро на човек при закъснял влак и ще се излекувате бързо!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 лева е автобусът,с климатик,интернет, тоалетна ,почивки.Той как е на печалба?В Англия за подобен маршрут взимат 1- 10 паунда в зависимост колко , а не вярвам чатниците да работят на субсидии.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо хем е добре,хем тоя иска четвърт милиард? Платих 25 лева за да пътувам във вагон без вентилация на 37 градуса, без течаща вода и без почивка по обрасли релси.Влакът се движеше с 50 на обраслото и 100 на разчистеното.Какво ще променят новите кинти?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха Ха и с мотрисите като със самолетите , избираме , избираме комисии и накрая пак каквото каже Тиквата. Защо не го питат още сега, той си взема комисионната и да стане бързо и лесно. Докаога тия уж "демократични "конкурси които са с предопределен победител Със самолета нещо момчетата се пообъркаха и ей го на какво стана цял свят се смее, а ние комисия след комисия, едните избират следващите ги разследват и така докато каже ББ това е и се купува за това което е взет комисона.
2
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Думата "реформи" се използва по медиите под път и над път. Вероятно целта е думата се изпразни от съдържание, за да не разбира никой какво се има предвид, когато се говори за важни неща, като съдебна реформа. Купуването на нови мотриси не е реформа, а обикновено подновяване на парка.
1
2
 
9
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Има публикувани данни че "Пътнически превози" са спечелили над 4 500 000 000 ограбени от народа живи левове з а нещо..Тази огромна сума им била вече преведена..къде са парите..това са шест военни годишни бюджета..